26 Μαρτίου 2019

Ν.Δ.: Υποψηφιότητες - εκπλήξεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! (ονόματα)

Οι οκτώ θέσεις που απομένουν να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα φέρουν τα πάνω-κάτω, όσον αφορά τα φαβορί που θα εκλεγούν.

Όλα δείχνουν, πως ο Γιώργος Αυτιάς έχει κλειδώσει, παρά το γεγονός, ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε εμπλοκή με την περίπτωσή του. Ένα ακόμα όνομα, που έπεσε στο τραπέζι, είναι αυτό του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας είχε ακουστεί στο παρελθόν για τα γαλάζια εθνικά ψηφοδέλτια. Ο ίδιος, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για την πολιτική, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και υποψήφιος. Πάντως, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα αλλά επαφές έχουν γίνει.

Στην Πειραιώς, πάντως, είναι αποφασισμένοι να τοποθετήσουν βαριά ονόματα στην ευρωλίστα, ειδικά, εάν οι εθνικές πάνε για τον Οκτώβριο, αφού ο στόχος έτσι κι αλλιώς είναι να καταγράψουν μεγάλα ποσοστά.

Εξετάζεται ακόμα, η περίπτωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ενώ κρούση έχει γίνει και στον καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη.

Παράλληλα, πάνω στο τραπέζι παραμένουν και τα ονόματα της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα και του οικονομολόγου Δημήτρη Τσαγκάρη.

Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να εκλεγούν, τουλάχιστον, δύο από τους οχτώ, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, ενώ εάν προστεθεί και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που για πολλούς θα είναι πρώτος, τότε απομένουν ακόμα τρεις με τέσσερις εκλόγιμες θέσεις για τη ΝΔ.

Οι νυν ευρωβουλευτές θα επιδιώξουν να ανανεώσουν το εισιτήριό τους για τις Βρυξέλλες, δηλαδή ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Γιώργος Κύρτσος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ στη μάχη έχει μπει και η Άννα Ασημακοπούλου.