26 Μαρτίου 2019

Πρωτοφανής πρόκληση από την καθεστωτική ΕΡΤ με τον Τσιτουρίδη (βίντεο)

Σε μια άνω ποταμών πρόκληση στην πολιτική νοημοσύνη αλλά και στην αισθητική μας, προχώρησε το γνωστό παραμάγαζο της Κουμουνδούρου η ΣΥΡΙΖΟ-ΕΡΤ, η οποία έστειλε λίνκ(!) - εάν είναι δυνατόν - και διέκοψε την ροή του προγράμματος της, για να προβάλει την κατάθεση αίτησης στον Άρειο Πάγο του υπό σύσταση κόμματος Τσιτουρίδη.

Εντάξει μπορεί να γελάνε και οι πέτρες, με τα διάφορα γραφικά πολιτικά ρετάλια τύπου Αντώναρος, Τσιτουρίδης κ.λ.π. - που δεν θα βρουν ούτε την ψήφο της στην κάλπη.

Η απόφαση όμως της ΑΘΛΙΑΣ Διεύθυνσης Ειδήσεων της ΕΡΤ, του υπεύθυνου της πρωινής ζώνης αλλά και των παρουσιαστών της εκπομπής, οι οποίοι θα πρέπει να θυμούνται πως εργάζονται στην Κρατική τηλεόραση που πληρώνουμε όλοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και όχι στο "Κόκκινο", να προβάλουν σε Πανελλαδικό δίκτυο για 13 λεπτά τον Τσιτουρίδη, λες και ήταν ο... Ομπάμα, είναι άνω ποταμών.

Αιδώς Αργείοι!



Ποιος είναι ο Σάββας Τσιτουρίδης, και γιατί τον αγαπά το Καθεστώς του ΣΎΡΙΖΑ που καταρρέει

Ο Σάββας Τσιτουρίδης ως Δούρειος Ίππος

Είναι κοινό μυστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού ο οποίος θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα φιλικά προς την Κυβέρνηση Μ.Μ.Ε, με πρώτη και καλύτερη την ΕΡΤ, συστηματικά φιλοξενούσαν τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Υπήρξε, μάλιστα, μία προσπάθεια -στην οποία το Μαξίμου κάθε άλλο παρά αμέτοχο έμεινε- να συνεννοηθούν οι Αντώναρος, Παπακώστα και Μίχαλος με στόχο τη δημιουργία ενός λαϊκοδεξιού κόμματος που θα εκφράζει το καραμανλικό ακροατήριο της ΝΔ. Λίγο, όμως, η ανέμπνευστη σύνθεση της παρέας, λίγο οι εγωισμοί οι οποίοι συνήθως είναι αντιστρόφως ανάλογοι του μεγέθους των κομμάτων και το εγχείρημα ναυάγησε.

Στην κυβέρνηση, όμως, δεν φαίνεται να πτοούνται και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το νέο κυβερνητικό πουλέν που θα διεμβολίσει την αξιωματική αντιπολίτευση ακούει στο όνομα Σάββας Τσιτουρίδης. Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για τον πρώην υπουργό της Κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση δύο φορές από τον πρώην πρωθυπουργό: την πρώτη από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για μία μεταγραφή-ρουσφέτι του γιου του σε πανεπιστήμιο της Αθήνας. Και τη δεύτερη από το υπουργείο εργασίας για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Ο κ. Τσιτουρίδης, ο οποίος στα χρόνια της κρίσης αποστασιοποιήθηκε από την πολιτική και επέλεξε να δουλέψει στις Βρυξέλλες ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φαίνεται πως επανακάμπτει δριμύτερος.

Και μπορεί η δημιουργία του... Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών το 2017 από τον ίδιο και τον πρώην υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Νίκο Τσιαρτσιώνη να μην έγινε ούτε μονόστηλο, δεν μπορούμε, όμως, να προεξοφλήσουμε ότι θα γίνει το ίδιο με τη νέα προσπάθεια που κυοφορείται. Άλλωστε για αυτό έγιναν και οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ του ιδίου και μελών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, προκειμένου αυτή η απόπειρα να μην έχει την κατάληξη της προηγούμενης.

Μπορεί ο Σάββας Τσιτουρίδης να λειτουργήσει πραγματικά ως πόλος έλξης δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων; Στο Μαξίμου πάντως φαίνεται να το πιστεύουν.