19 Μαρτίου 2019

ΗΤΑΝ ΣΙΚΕ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΛΕΜΕ! Γιατί οι ΑΝΕΛ διατηρούν ακόμα γραφεία στη Βουλή;

Μπορεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να έχει διαλυθεί, αλλά ακόμα έχει στην κατοχή της τα γραφεία που δικαιούνταν στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Έτσι, ενώ, έχουν περάσει περίπου δυο μήνες από την διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ και την τυπική διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πάνος Καμμένος κρατάει τρία γραφεία.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, γραφείο δικαιούται μόνο ο επικεφαλής του κάθε κόμματος που έχει εκλεγεί στη Βουλή, αν διαλυθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, έχει δηλαδή λιγότερους από πέντε βουλευτές.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραιτήθηκε από βουλευτής και την έδρα του πήρε ο Τέρενς Κουίκ, όμως ο υφυπουργός Εξωτερικών στηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πάνου Καμμένου.

Απεναντίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης που είδε και αυτός να ξεμένει από βουλευτές, έχει κρατήσει μόνο ένα γραφείο, το δικό του και επέστρεψε τα υπόλοιπα που στεγάζονταν η μέχρι πρότινος Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Πάντως, γραφείο στη Βουλή διατηρεί και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ως συνεργαζόμενος με το Κίνημα Αλλαγής, είχε ζητήσει γραφείο από την Φώφη Γεννηματά και του δόθηκε.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, διατηρεί το γραφείο του. Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ είναι και υπέρ της προσπάθειας για σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ε, γίνεται μετά να επιστρέψει το γραφείο ή καλύτερα να το ζητήσει ο Νίκος Βούτσης;