23 Απριλίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης για τον Βέμπερ έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του στο Ζάππειο: Στάθηκε απέναντι στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που θα κόστιζε 100 δισ. ευρώ

«Ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι του τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα»

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

«Η απειλή του λαϊκισμού και οι κίνδυνοι της δημαγωγίας και του εθνικισμού, σκιάζουν την Ευρώπη. Και εάν δεν τους αντιμετωπίσουμε, η Ευρώπη θα μετατραπεί σε κλειστή, φοβική Ήπειρο. (…) Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μήνυμα που έρχεται ως παρακαταθήκη από μια προηγούμενη γενιά. Που στις στάχτες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου χτίστηκε η ενωμένη Ευρώπη για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τη φρίκη του Πολέμου. Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στο αίτημα των πολιτών για δίκαιη ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε μια Ευρώπη ασφαλή και ευημερούσα, που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Απέναντι στις προκλήσεις έχουμε σταθερή πυξίδα. Θέλουμε την Ευρώπη της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Μία Ευρώπη που θα προτάξει την κοινωνική συνοχή. Μόνο μια Ευρώπη ενωμένη θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα. (…) Οι προτεραιότητες της ΝΔ τέμνονται με τις προτεραιότητες του ΕΛΚ».



Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε «φίλο της Ελλάδας» τον κ. Βέμπερ, κάνοντας λόγο για «σίγουρη επιλογή για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν».

«Μάνφρεντ είμαστε δίπλα σου και σε στηρίζουμε», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Είναι ντροπή ο κ. Τσίπρας να εμφανίζει τον Μάνφρεντ ως αντίπαλο της Ελλάδας γιατί αντιτάχθηκε στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης που μας κόστισε 100 δισ. ευρώ. Στάθηκε απέναντι στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που θα έβγαζαν την Ελλάδα εκτός ΕΕ. Ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι του τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα. Όσα ψέματα και να πει ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια λέει ότι ο Μάνφρεντ τάσσεται υπέρ της προστασίας και στήριξης των ελληνικών συνόρων με την εγγύηση της ΕΕ. Ο Μάνφρεντ στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, όπως και την προοπτική μείωσης των δυσβάστακτων πλεονασμάτων που μας δέσμευσε η κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Οι εκλογές θα είναι ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι οι πολίτες στα όσα υπέμειναν τέσσερα χρόνια. Στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό, στη διολίσθηση των θεσμών, στη ν ταπείνωση που ένιωσαν με το ιστορικό σφάλμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Στο μήνα που μεσολαβεί έως τις ευρωεκλογές, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει χειρότερη. Θα ακουστούν χειρότερα ψέματα. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν, κοιτάμε μπροστά και ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με όλους τους Έλληνες. Γι αυτό και στις ευρωεκλογές θα δηλώσουμε πως θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα. Θα γράψουμε τον πρόλογο για μια νέα εποχή για τη χώρα. Είναι στιγμή ευθύνης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι ψήφος ευθύνης, αξίζουμε καλύτερα μετά από τέσσερα χρόνια. Το αισθάνονται αυτό όλοι οι Έλληνες».