23 Απριλίου 2019

Μητσοτάκης: Ντιμπέιτ στην Βουλή κ. Τσίπρα και πάρτε αγκαλιά τον Πολάκη. Είστε ένα και το αυτό.

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία μετά το Πάσχα όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε η απαράδεκτη επίθεση του Παύλου Πολάκη μέσω Facebook κατά του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπιρόπουλου.

“Ντροπή σας που στηρίζετε σιωπηλά τον κ. Πολάκη”, τόνισε  χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόμπος έφθασε στο χτένι», δήλωσε. «Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη», τόνισε χαρακτηριστά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “Ελάτε στη Βουλή να τον υπερασπιστείτε”.

Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ήταν η εξής:

“Ήταν να πάρω τον λόγο και να μιλήσω γι’ αυτό το εκτρωματικό νομοσχέδιο Γαβρόγλου, ένα νομοσχέδιο το οποίο -όπως ανέδειξαν όλοι οι ομιλητές της ΝΔ-  δίνει τη χαριστική βολή στην πολύπαθη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Ισοπεδώνει με τρόπο άκριτο την τεχνολογική εκπαίδευση, αφαιρεί κάθε έννοια αυτονομίας και ελευθερίας από τα πρότυπα σχολεία. Δημιουργεί τμήματα με αμιγώς πελατειακά κριτήρια, ακόμα και με βουλευτικές τροπολογίες  της τελευταίας στιγμής. Αναρωτιέμαι πόση μελέτη και ανάλυση έχει γίνει για να δέχεστε έτσι άκριτα τη δημιουργία τμημάτων μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους σε περιοχές που έχετε μεγάλο πολιτικό πρόβλημα. Έτσι αντιλαμβάνεστε κύριε Υπουργέ τον χάρτη της ανώτατης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Βγάζετε όλα σας τα ιδεολογικά απωθημένα στη δημόσια εκπαίδευση. Αναγκαστήκατε να ακολουθήσετε την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική στην οικονομία και για να μπορέσετε με κάποιο τρόπο να ισορροπήσετε ιδεολογικά, τώρα διαλύετε ό,τι έχει μείνει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως, δεν θα μιλήσω για την Παιδεία σήμερα, διότι η επικαιρότητα, έχει τη δική της δυναμική.

Χθες, με μια ανάρτησή στο διαδίκτυο, ο ανεκδιήγητος αναπληρωτής Υπουργός της κυβέρνησής σας, ο κ. Πολάκης, επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ, του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα ΑΜΕΑ για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ισότητας και ευκαιριών; Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά.

Ως εδώ, λοιπόν. Ως εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Να σας πω κάτι; Τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον γνώρισα προσωπικά πριν από κάποιους μήνες. Δεν του χαρίστηκε κανείς. Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και του θετικού παραδείγματος που δίνει μέσα από τη δική του προσωπική διαδρομή.

Υπάρχουν όμως, κάποιες στιγμές, ξέρετε, στην πολιτική, που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι πια για μένα προσωπικά ένα ζήτημα το οποίο ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτικής. Είναι ένα ζήτημα αξιοπρέπειας, ένα ζήτημα ποιότητας, είναι ένα ζήτημα ήθους στο δημόσιο διάλογο.  Και αυτό τελικά ίσως είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων  εκλογών. Ένα διακύβευμα το οποίο ξεπερνά τα οικονομικά προβλήματα, ξεπερνά τις δυσκολίες  στον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας μας. Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους θέλουμε να αφήσουμε πίσω.

Λοιπόν, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.  Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη. Και αμέσως μετά το Πάσχα με βάση το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος  και το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής η ΝΔ καταθέτει πρόταση μομφής κατά του υπουργού αναπληρωτή Υγείας του κ. Πολάκη. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας και να δούμε αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων.

Δεν θα μιλήσω άλλο σήμερα. Την ομιλία που θα έκανα για την Παιδεία την καταθέτω στα πρακτικά. Τα υπόλοιπα, κύριε Υπουργέ  και κύριοι συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα τα πούμε αμέσως μετά το Πάσχα. Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ θα έχετε. Εδώ στη Βουλή ενώπιον του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε.”

Τα απαράδεκτα σχόλια του κ. Πολάκη ενατίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο προκάλεσαν νωρίτερα την έντονη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του πολιτικού κόσμου.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μητοτσάκης απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό και το γεγονός ότι κρατά τον κ. Πολάκη στην κυβέρνηση.

“Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας”, έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε αήθη επίθεση κατά του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Όπως είναι γνωστό ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδωσης στο παράδειγμα που έχει δώσει από το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Αδιαφορώντας για το παράδειγμα Κυμπουρόπουλου, για την προσωπική του διαδρομή, τη δύναμη για ζωή, τις σπουδές και την κοινωνική καταξίωση του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέλεξε σήμερα να του επιτεθεί προσωπικά και με το γνωστό ύφος να τον κατηγορήσει επειδή… άκουσον άκουσον, διορίστηκε επιμελητής Β στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ !