19 Απριλίου 2019

Προθεσμία πήρε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος -Θα απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα

Προθεσμία για τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι πήρε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πέρασε σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και πήρε εν τέλει προθεσμία.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος θα απολογηθούν τελικά τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς σήμερα που εμφανίστηκαν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της παροχής προθεσμίας από τον ανακριτή στον πελάτη του, επανέλαβε την έντονη αντίθεση του στην έκδοση εντάλματος σύλληψης και πρόσθεσε πως «ο Αλέξανδρος Λυκουρέζους είναι σοκαρισμένος» για να πρσθέσει «δεν υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία».

«Παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητάς του» πρόσθεσε ακόμη ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Στο πλευρό του βρίσκονταν τόσο η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη όσο και η κόρη του Μαρία Ελένη αλλά και πολλοί συνάδελφοί του, συνεργάτες και φίλοι του.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου Γιάννης Μαρακάκης αλλά και ο Αλέξης Κούγιας είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη σύλληψή του.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται πως έχει εμπλοκή στη μαφία των φυλακών και αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης κατά του έγκλειστου Αριστείδη Φλώρου για την υπόθεση της Energa.

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος διώκεται για τα ίδια αδικήματα με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δηλαδή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης και για τον οποίο επίσης έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Παναγόπουλος συνελήφθη σήμερα το πρωί στο σπίτι του στη Βούλα.

Οι διάλογοι που τον έκαψαν

Το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου αναφέρθηκε σε διαλόγους που είχε ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, αρχηγός της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον δικηγόρο του, αλλά και με δημοσιογράφο

Συγκεκριμένα, σε διάλογο που είχε «ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον προφυλακισμένο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο έγινε αναφορά σε συνάντηση που είχαν οι συνήγοροι του 65χρονου προφυλακισμένου δικηγόρου με την μεσολάβηση γνωστού ποινικολόγου, όπου φέρεται να ζήτησαν 2.000.000 ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, για να μην καταθέσει ο πελάτης τους σε βάρος του.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/prothesmia-pire-o-lykoyrezos-apologeitai-mdeytera