14 Απριλίου 2019

Το «σκετς» για τους τυφλούς του ΗΛΙΘΙΟΥ Καμπουράκη που προκάλεσε αντιδράσεις- Ζήτησε συγγνώμη [βίντεο]

Σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ένα «σκετς» που έστησε ο Δημήτρης Καμπουράκης, το Σάββατο, στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» που παρουσιάζει με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης, με αφορμή μια επέμβαση στο μάτι που έκανε προ ημερών, εμφανίστηκε με μαύρα γυαλιά στην εκπομπή, προσποιούμενος τον τυφλό.

Στη συνέχεια, ο συμπαρουσιαστής του άρχισε να ψάχνει ψιλά για να δώσει στον… «επαίτη – τυφλό», με τον Δημήτρη Καμπουράκη να «κρυφοκοιτά» μετρώντας τα χρήματα.

Το επίμαχο βίντεο:



Το ολιγόλεπτο «σκετς» πυροδότησε επικριτικά σχόλια και άρθρα, που έκαναν λόγο για εμπαιγμό και χλεύη απέναντι στους τυφλούς και εν γένει σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.



Η πρώτη συγγνώμη του Δημήτρη Καμπουράκη

Ο γνωστός δημοσιογράφος, αμέσως μετά το σάλο που προκλήθηκε, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ζητώντας συγγνώμη.

«Ζητώ συγνώμη, δεν είχα καμιά πρόθεση να προσβάλω κανέναν με τον πρωινό τηλεοπτικό μου αυτοσαρκασμό με τα γυαλιά. Έκανα μια σοβαρή επέμβαση στο μάτι, γράφτηκαν και ακούστηκαν υπερβολές για την εγχείρηση και αυτό θέλησα –ανεπιτυχώς- να διακωμωδήσω. Εγώ παρέσυρα και τον Τάκη Χατζή» είπε αρχικά ο Δημήτρης Καμπουράκης και προσέθεσε:

«Τριάντα χρόνια στην δημοσιογραφία, δεν νομίζω ότι έχω δείξει δείγματα ρατσισμού απέναντι σε συνανθρώπους μου που έχουν προβλήματα όρασης ή άλλου είδους αναπηρίες. Ίσα-ίσα στέκομαι δίπλα στον καθημερινό αγώνα τους εναντίον των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που τους καταδυναστεύουν. Αν η αποτυχημένη πλάκα μου είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, ζητώ και πάλι συγνώμη. Θα υπάρξει φυσικά επανόρθωση και από την εκπομπή».


Ζητώ συγνώμη, δεν είχα καμιά πρόθεση να προσβάλω κανέναν με τον πρωινό τηλεοπτικό μου αυτοσαρκασμό με τα γυαλιά. Έκανα...
Posted by Δημήτρης Καμπουράκης on Saturday, April 13, 2019