17 Απριλίου 2019

Τελικά τα νεύρα των ΣΥΡΙΖΑίων με τον Κουρουμπλή δεν οφείλονται στον Αμβρόσιο αλλά... στις δημοσκοπήσεις

Άτυπο μέτωπο έχουν συστήσει οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αφορμή τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Τελευταίος στη σειρά ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, καλώντας τον ίδιο τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας να παραιτηθεί, αφού δεν μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει την παραίτησή του, λόγω της εμπλοκής και της παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου που είχε προηγηθεί.

«Ο κ. Κουρουμπλής διέπραξε ένα ολέθριο λάθος, μας εξέθεσε όλους, θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, είτε παραιτούμενος, είτε αναγνωρίζοντας το λάθος του. Ο ίδιος θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει και πολλά γιατί ήδη υπήρξε κλυδωνισμός γύρω από το ευρωψηφοδέλτιο με την κυρία Λοΐζου. Ο κ. Κουρουμπλής είναι και βουλευτής με την κυβερνητική πλειοψηφία να είναι οριακή, το κόμμα πάντως τον αποδοκίμασε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 .

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου έρχεται ύστερα από ένα μπαράζ δηλώσεων υποψηφίων ευρωβουλευτών που στράφηκαν εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Εναντίον του στράφηκε ο Κώστας Αρβανίτης, που δήλωσε οτι δεν θα έκανε την φωτογραφία, ούτε θα είχε σχέση με τον κ. Αμβρόσιο και ας τον έλεγαν κατσαπλιά, ενώ σε άλλες δηλώσεις του αμφισβήτησε ακόμα και αυτήν την νομιμότητα της παρουσίας του προερχόμενου από το βαθύ ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης επίσης καταφέρθηκε με πλάγιο τρόπο εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή σημειώνοντας:

«Επειδή πολλοί ρωτούν, οφείλω μια καθαρή θέση: Με τον φιλοΧρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα κ πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, είμαστε καθαρά κ σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο, καθόλου!»

Ενώ για αδικαιολόγητη ενέργεια του Παναγιώτη Κουρουμπλή έκανε λόγο και ο Σπύρος Δανέλλης, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής: «Για τέτοιες κινήσεις δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αδυνατώ να αντιληφθώ πώς ο κ. Κουρουμπλής έκανε τέτοια κίνηση».

Το μπαράζ των δηλώσεων έχει εξήγηση. Οι πληροφορίες θέλουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να πηγαίνει καλά στις μετρήσεις και να είναι μέσα στην 5άδα των υποψηφίων που έχουν πολλές πιθανότητες να εκλεγούν, αφήνοντας έξω γνωστά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν συνυπολογίσει κανείς και ορισμένα νέα ονόματα που έχουν προστεθεί στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών -όπως ο Πέτρος Κόκκαλης- και που έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα, συν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει μάξιμουμ 5 ευρωβουλευτές, ενδεχομένως και 4, όπως δείχνουν οι μετρήσεις, η μάχη είναι σκληρή.

Και επειδή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι πρόσωπο με πολλές διασυνδέσεις και έχει τη στήριξη της Εκκλησίας, φοβούνται ότι θα εκλεγεί και θα τους αφήσει εκτός νυμφώνος. Και έτσι έχουν ξεκινήσει μεγάλο πόλεμο εναντίον του.