15 Απριλίου 2019

Viral βίντεο με τον Ασάνζ να κάνει σκέιτμπορντ μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού [βίντεο]

Ένα περίεργο βίντεο με τον Τζούλιαν Ασάνζ να προσπαθεί να κάνει σκέιτμπορντ μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έζησε επί επτά ολόκληρα χρόνια, έφερε στη δημοσιότητα η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και έγιναν viral στο Διαδίκτυο, ο συνιδρυτής της WikiLeaks διακρίνεται με φανελάκι και σορτσάκι να προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω στη σανίδα και να κάνει βόλτες υπό το βλέμμα μιας γυναίκας, που πιστεύεται ότι είναι η σύμβουλός του Στέλα Μόρις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό της πρεσβείας είχε παραπονεθεί επειδή ο Ασάνζ έκανε σκέιτμπορντ και έπαιζε ποδόσφαιρο μέσα στο δωμάτιο, όπου φιλοξενείτο.



Τα στιγμιότυπα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική εφημερίδα El Pais / Βίντεο: YouTube
Την περασμένη εβδομάδα ο Ασάνζ συνελήφθη μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού, όπου είχε ταμπουρωθεί από το 2012 με πολιτικό άσυλο και αφού προηγουμένως η ηγεσία στο Κίτο ήρε το καθεστώς ασύλου του.

Ο Ασάνζ φοβάται έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου οι εισαγγελείς ερευνούν τις διαρροές της WikiLeaks και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή πενταετούς φυλάκισης.