20 Μαΐου 2019

Συνταξιούχοι: Δεν είναι «13η σύνταξη», είναι επίδομα...

Την απογοήτευση και την οργή τους για το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους ως «13η σύνταξη» εκφράζουν πρόεδροι ενώσεων συνταξιούχων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για επίδομα που συνιστά «κοροϊδία και ντροπή».

«Η 13η σύνταξη είναι κουτσουρεμένη και το βλέπει όλος ο κόσμος», επεσήμανε ο Νίκος Χατζόπουλους, πρόεδρος του ενιαίου δικτύου συνταξιούχων στον ΘΕΜΑ 104,6, εξηγώντας ότι «η 13η σύνταξη είναι κανονικά το 50% της κανονικής σύνταξης. Θα έπρεπε δηλαδή ένας συνταξιούχος των 1.400 ευρώ να πάρει 700 ευρώ και να τα πάρει τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα έπρεπε να γίνει κράτηση 6% για τον ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι «στο παρελθόν δεν γίνονταν κρατήσεις στη 13η και 14η σύνταξη».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης έκανε λόγο για ντροπή και κοροϊδία. «Δεν είναι 13η σύνταξη, είναι ένα επίδομα γιατί τα δώρα δεν είχαν κρατήσεις. Αυτές οι κρατήσεις έγιναν εκ των υστέρων για να ρίξουν το καθαρό ποσό. Για τι δουλειά έδωσαν 220 ευρώ σε έναν συνταξιούχο των 1200 ευρώ; Κοροϊδία και ντροπή να δίνουν ένα τέτοιο ποσό που είναι πληρωμένο από εμάς», τόνισε ο κ. Τάτσης.

Η απογοήτευση των συνταξιούχων είναι μεγάλη αφού καθίσταται πλέον προφανές ότι η αποκαλούμενη από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα «13η σύνταξη» δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα επίδομα προεκλογικού χαρακτήρα. Ωστόσο ο εμπαιγμός της κυβέρνησης αντί να βοηθά τους προεκλογικούς σχεδιασμούς της, έχει προκαλέσει οργή και γυρνά μπούμερανγκ λίγες μόλις ημέρες πριν κληθούν οι πολίτες να βρεθούν στις κάλπες. Η αμηχανία που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο φανερώνεται άλλωστε και από την απόφαση να αποσυρθεί το προεκλογικό βίντεο με την συνταξιούχο που «πανηγύριζε» για την «13η σύνταξη», αφού μπροστά στην αλήθεια του... ΑΤΜ η προεκλογική σκηνοθεσία μάλλον ζημιά προκαλεί παρά κέρδη.