29 Μαΐου 2019

Το κουίζ του τρόμου: Ο Κουφοντίνας και οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

ΚΟΝΤΡΑ σε κάθε λογική, αλλά και σε κάθε έννοια πολιτικής και ηθικής τάξης, η υπό παραίτηση κυβέρνηση αποφάσισε να ορίσει τις ηγεσίες των ανώτατων δικαστηρίων, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, ακόμα κι όταν θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Η πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά απόφαση της κυβέρνησης, προκαλεί ήδη έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Και αποκαλύπτει τον «βαθύ καθεστωτισμό» που την χαρακτηρίζει.

του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ έλληνας συνταγματολόγος Α. Μανιτάκης, κάνει λόγο για «προφανή καταδολίευση του πνεύματος και του γράμματος του Συντάγματος», καθώς όπως τονίζει, «μια κυβέρνηση που έχει εξαγγείλει τη διενέργεια εκλογών με τη διάλυση της Βουλής, ουσιαστικά τελεί υπό παραίτηση, διότι έχει απωλέσει, όπως το συνομολογεί, την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος». Παρ’ όλα αυτά το Μ. Μαξίμου, αντί να δείξει θεσμικό και πολιτικό σεβασμό, δείχνει το πιο καθεστωτικό πρόσωπο του, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής τάξης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της κυβέρνησης καθίσταται ακόμα πιο προκλητική, αν συνυπολογισθούν τα εξής δυο γεγονότα: 1. Η θητεία των ηγεσιών των ανώτατων δικαστηρίων, ΔΕΝ έχει λήξει, αλλά λήγει στις 30 Ιουνίου. Κάτι που σημαίνει, ότι δεν υπάρχει τίποτα το επείγον. 2. Σύμφωνα με τον νόμο υπάρχει ρητή απαγόρευση να γίνει οποιαδήποτε κρίση, μετακίνηση, απόσπαση ή μεταβολή της κατάστασης οποιουδήποτε δημοσίου υπαλλήλου, ένα μήνα πριν και 15 μέρες μετά τις εκλογές. Δηλαδή, ενώ είναι αδιανόητο να μετακινηθεί ένας οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος, μπορεί να αλλάξει η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Δ. Τζανακόπουλου στον ALPHA επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεση της κυβέρνησης, να ξεπεράσει και τον χειρότερο εαυτό της ορίζοντας τις ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων. Στο όνομα της «μη αναστολής των κυβερνητικών λειτουργιών» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαίωσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να πάρει το συντριπτικό μήνυμα της κάλπης, πήρε την απόφαση να επιδοθεί σε «ανορθόδοξο πόλεμο». Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η απόφαση έχει φύγει από το γραφείο του Υπ. Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου και βρίσκεται ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού. Γεγονός που σημαίνει, ότι η ανακοίνωση της απόφασης είναι ante portas.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και μια πολύ ιδιαίτερη πτυχή αυτής της απόφασης, η οποία την καθιστά ακόμα πιο προκλητική. Μεταξύ των 6 ονομάτων που έχει προτείνει το Υπουργικό Συμβούλιο και έχει εγκρίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, υπάρχει κι ένα όνομα το οποίο παραπέμπει σε «πολιτική συναλλαγή» με άρωμα τρόμου. Το @tomanifesto έχει στην διάθεση του στοιχεία και πληροφορίες, ότι μεταξύ των προσώπων που προτίθεται να «αξιοποιήσει» πρόσωπο, το οποίο «πρωταγωνίστησε» σε πρόσφατη σημαντική υπόθεση η οποία προκάλεσε σάλο.

Επί του παρόντος λοιπόν και μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης-εφόσον δεν αλλάξει-αρκείται σε ένα ΚΟΥΙΖ:
ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ή ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ-ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ- ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ Η κα. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ;

Πηγή: tomanifesto.gr