Σε ένα βίντεο δυόμιση λεπτών μέσω drone, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε οπτικό υλικό από τις έρευνες για την εύρεση του αυτοκινήτου του Δημήτρη Γραικού.
Με την βοήθεια που είχε από έρευνες του ΑΠΘ, η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητο, στη περιοχή όπου βρισκόταν θαμμένος ο Γραικός, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Μετά από έναν νέο κύκλο ερευνών κατάφεραν να βγάλουν το αυτοκίνητο από εκεί που ήταν θαμμένο και ο δράστης που είχε συλληφθεί, ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας πως είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα.
Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε θέση ανατροπής
Υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός του οχήματος του θύματος σε βάθος και μάλιστα σε θέση ανατροπής.
Να θυμίσουμε ότι ο δράστης έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Δείτε το βίντεο με τις έρευνες και την στιγμή που βρίσκουν το αυτοκίνητο (στο 1:50):
Η «ομάδα» της Αμφίπολης ξέθαψε και το μυστικό για τον Γραικό
Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στην ομάδα που «σκανάρισε» το υπέδαφος του Τύμφου Καστά
Για περισσότερο από 2,5 χρόνια οι άνδρες της αστυνομίας ερευνούσαν την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού από τη Θεσσαλονίκη. Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2015, όταν έφυγε από τα σφαγεία της περιοχής του, όπου πήγε για να παραδώσει ζώα. Εκεί είχε συνάντηση και με έμπορο ζώων, ο οποίος του χρωστούσε χρήματα. Ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό, και έμελλε έτσι όπως αποδεικνύεται, να είναι και ο άνθρωπος που τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητό του.
Οι έρευνες των αστυνομικών ,παρ’ ότι έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν από τον κύριο ύποπτο, ωστόσο κινήθηκαν γύρω από τον κύκλο των βασικών υπόπτων, μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως δράστης.
Αφού ολοκληρώθηκε μία μεγάλη σειρά από έρευνες που δεν έφεραν αποτέλεσμα, εντός του νομού Θεσσαλονίκης ,αλλά και εκτός, κι αφού αποκλείστηκαν όλα τα σενάρια, οι επικεφαλής των ερευνών έκαναν την απλή σκέψη ότι αφού δεν υπάρχει πουθενά το αυτοκίνητο και ο εξασφανισμένος, αφού δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πέρασε τα σύνορα ή τα διόδια, ίσως τότε να είναι θαμμένος κάπου στην περιοχή.
Ηνα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί ήταν το πώς θα εντόπιζαν το αυτοκίνητο του Γραικού καθώς όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων της Παρασκευής «δεν μπορείς να αρχίσεις να σκάβεις για κάτι για το οποίο δεν έχεις στοιχεία που δεν έχεις εκεί».
Η λύση στην οποία κατέφυγε η αστυνομία ήταν να ζητήσει τη συνεργασία της ομάδας του καθηγητή Γεωφυσικής και διευθυντή του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Γεωφυσικης του ΑΠΘ, Γρηγόρη Τσόκα, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είναι αυτός που πραγματοποίησε και το «σκανάρισμα» στο υπέδαφος του λόφου Καστά στον τύμβο της Αμφίπολης.
Οι επιστήμονες στου οποίους περιλαμβάνονταν ο επίσης καθηγητής Δημήτρης Φάταλας και τρεις διδάκτορες οι Αλέξανδρος Σταμπολίδης, Νεκταρία Διαμαντή και Ηλίας Φήκας υπέδειξαν μετά την έρευνά τους δύο σημεία ως πιθανά σημεία. Στο πρώτο βρέθηκαν μόνο παλιοσίδερα ενώ στη συνέχεια η «ανασκαφή» έφερε στο φως το αυτοκίνητο του 59χρονου και το πτώμα του.