22 Μαΐου 2019

Η Παπακώστα, ο Αντώναρος και ο «ξεδοντιασμένος» Καμμένος αντιπολιτεύονται τον Κυριάκο

Xωρίς εσωκομματική αντιπολίτευση οδεύει προς τις κάλπες η ΝΔ

Τεράστια επιτυχία αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτακη, το γεγονός ότι τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια ΝΔ, ενωμένη και ανανεωμένη.Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά αρχηγός της Φιλελεύθερης Παράταξης δεν έχει κανένα σοβαρό εσωκομματικό αντίπαλο, όπως δεν υπάρχει και κανένας σχηματισμός δεξιά της ΝΔ, που να έχει παραμείνει πολιτικά «ζωντανός».

Και προφανώς αυτό οφείλεται στους χειρισμούς που έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέστησε σαφές και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί υπονομευτικές κινήσεις.

Μάλιστα στις τρεις περιπτώσεις που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο, έσπευσε να οδηγήσει εκτός κόμματος τους «υποκινητές». Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Μίχαλο, Κατερίνα Παπακώστα και Ευάγγελο Αντώναρο, που προφανώς δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο νέος αρχηγός δεν αστειεύεται.

Έτσι, φτάνοντας στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, αντιλαμβάνεται διά γυμνού οφθαλμού κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ουσιαστικά εσωκομματική αντιπολίτευση -πρωτόγνωρη εξέλιξη για τη ΝΔ- αφού οι μόνοι που προσπαθούν να κάνουν ζημιά στη ΝΔ, είναι οι Παπακώστα και Αντώναρος, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρεσβύτερος Μητσοτάκης είχε αντίπαλο τον Εβερτ, τον Δήμα και τον Σαμάρα. Ο νεότερος Καραμανλής τον Σουφλιά και τον Μάνο. Ο Σαμαράς την Ντόρα και ο Κυριάκος τον Αντώναρο» αναφέρει στο parapolitika.gr γαλάζιο στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά -και από μέσα- τα τεκταινόμενα στη ΝΔ.

Όμως εκτός από την γκρίνια σε εσωκομματικό επίπεδο, ο σημερινός αρχηγός της ελληνικής κεντροδεξιάς, κατάφερε να εξαφανίσει και κόμματα, όπως οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, που αντλούσαν δυνάμεις από την εκλογική δεξαμενή της ΝΔ.

Η κομματική ενότητα εκ των πραγμάτων πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες για ένα πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα, δίνοντας παράλληλα τέλος στην παθογένεια του παρελθόντος.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα είναι λογικό Μέσα Ενημέρωσης, όπως το Documento του κ. Βαξεβάνη και η «Νέα Σελίδα» του κ. Λιβάνη, να προσφεύγουν συχνά πυκνά στις ηγετικές αρετές του Ευάγγελου Αντώναρου και της Κατερίνας Παπακώστα, μήπως και καταφέρουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη.

Φυσικά το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να συσπειρώσουν τους «250» (και αν) που κάνουν like στις αναρτήσεις του κ. Αντώναρου.