18 Ιουνίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή»

«Το δίλημμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο. Θα παραμείνουμε στο βάλτο της καθυστέρησης και της στασιμότητας ή θα βαδίσουμε στο νέο δρόμο της ευημερίας;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «Παρακολουθείτε την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει ξανά τους πολίτες μετά το μήνυμα της 26ης Μαΐου. Αντί να απολογηθεί, διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και επιμένει να κατασκευάζει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο. Αυτοί που επέβαλαν 29 νέους φόρους, θυμήθηκαν εκ των υστέρων τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Όλοι ξέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει. Εμείς έχουμε υποχρέωση να μιλάμε συγκροτημένα γιατί ξέρουμε ότι θα κληθούμε να εφαρμόσουμε όσα προτείνουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης πως «Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα, ούτε για αστάθεια, ούτε για περιπέτειες. Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή που θα πάρει γρήγορες αποφάσεις και θα κριθεί φυσικά για αυτές». Ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε πως στην πρόσφατη εκλογική μάχη των ευρωεκλογών οι πολίτες καταδίκασαν την κυβέρνηση και την «προπαγάνδα φόβου» που έκανε.

Σε ότι έχει να κάνει με τις θέσεις του είπε ότι: Θεωρώ αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ισχυρή ανάπτυξη. Οι επενδύσεις είναι τα κλειδιά για χαμηλότερη φορολογία. Λιγότερη γραφειοκρατία και ρευστότητα στην οικονομία. Έχω μιλήσει για τα φορολογικά μέτρα που θα ξεδιπλωθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε τον Σεπτέμβριο. Μείωση φόρου από το 28% στο 20% και μείωση μερισμάτων, σταδιακή κατάργηση επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης. Να καταλήξουμε σε συντελεστές ΦΠΑ 11% ΚΑΙ 22%, διατηρώντας στο 6% τον υπερμειωμένο συντελεστή. Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις του 2020 θα ψηφιστούν τον ερχόμενο Νοέμβριο με τον προϋπολογισμό».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα μέλη του ΣΕΒ τα εξής: «Πρέπει να επενδύσετε στη χώρα και να πληρώνετε φόρους και εισφορές. Να είστε δίπλα στους εργαζόμενους. Αθέμιτες πρακτικές όπως η αδήλωτη, ανασφάλιστη εργασία δεν χωρούν. Η συμπίεση μισθού και η απειλή απόλυσης δεν νοούνται, όπως και η εργασία εκτός ωραρίου. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία μέσω stock options και εγώ είμαι θετικός για γενναίες φοροαπαλλαγές. Δώστε κάρτες σίτισης, δώστε κάρτες μέσων μεταφοράς και εγώ θα δώσω έκπτωση στους φόρους».