29 Ιουλίου 2019

Επιστροφή στη δουλειά για τους «ατυχήσαντες» στις Βουλευτικές Εκλογές (ονόματα)

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν εξελέγησαν βουλευτές και πλέον επιστρέφουν στις… δουλειές τους.

Ο λόγος για τους πρώην βουλευτές Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Μανιάτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που έμεινε εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας, αναμένεται να επιστρέψει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αφού ως γνωστόν, είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ.

Ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, μετά την αποτυχία επανεκλογής του στην Αργολίδα, με ανακοίνωσή που έδωσε στη δημοσιότητα γνωστοποιεί την επάνοδό του στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στην ανακοίνωση, ο πρώην βουλευτής δεν διευκρινίζει αν αποχωρεί της πολιτικής ή αν θα επανέλθει στις επόμενες εκλογές διεκδικώντας την επανεκλογή του.

Να σημειωθεί πως με ανάρτησή του στο facebook και το twitter, ο Γιάννης Μανιάτης έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που τον εμφανίζουν να αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΔΕΗ ή άλλου δημόσιου φορέα. Ενημερώνει μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες θα κάνει διακοπές στην Κρήτη και στη συνέχεια θα απολαύσω τις υπέροχες παραλίες της Αργολίδας.

Στα πανεπιστημιακά και βουλευτικά έδρανα θα επιστρέψουν, επίσης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, έπειτα από μακροχρόνια πολιτική καριέρα.

Η πρώην βουλευτής Αττικής ανέλαβε ξανά υπηρεσία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα, ως Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πρώην βουλευτής Λακωνίας είναι καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Εντατική Θεραπεία – Μηχανική Υποστήριξη της Αναπνοής», κατέλαβε τον τίτλο του Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ