16 Ιουλίου 2019

Τα συγχαρητήρια του Μητσοτάκη στην Φον ντερ Λάιεν: Θα έχει την πλήρη στήριξή μου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ανάμεσα στους πρώτους που συνεχάρησαν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την εκλογή της στη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Η Φον ντερ Λάιεν με 383 ψήφους στην ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκλέχθηκε διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται πρόεδρος της Κομισιόν. Με ανάρτηση στο Τwitter, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Φον ντερ Λάιεν θα έχει την πλήρη στήριξή του.

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ειλικρινή συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την εκλογή της ως πρόεδρος της Κομισιόν. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί της για μια Ευρώπη που ενδυναμώνει και προστατεύει. Θα έχει την πλήρη στήριξή μου», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του μετά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



Νέα πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 383 ψήφους

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναδείχθηκε νέα πρόεδρος της Κομισιόν, έπειτα από την ψηφοφορία που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται σε αυτή τη θέση.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συγκέντρωσε 383 ψήφους. Είκοσι δύο ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας- η οποία θα παραιτηθεί από αυτή τη θέση την Τετάρτη- διαδέχεται τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το «ευχαριστώ» της νέας προέδρου της Κομισιόν


Λίγο μετά την ανάδειξή σε νέα πρόεδρο της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε «ευχαριστώ» σε 24 γλώσσες, με ανάρτησή της στο Twitter.