29 Ιουλίου 2019

Στίβος: Ποινή με αναστολή στον Κυτέα για τα ρατσιστικά σχόλια στον Καραλή

Ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, με αναστολή, επέβαλε ο ΣΕΓΑΣ στον Δημήτρη Κυτέα, για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε σε βάρος του πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή.

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ συζήτησε την καταγγελία που έκανε ο Καραλής σε βάρος του προπονητή Δημήτρη Κυτέα και την απόφαση που έλαβε για το ζήτημα η Δικαστική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει ο πρωταθλητής του επί κοντώ, ο Δημήτρης Κυτέας του επιτέθηκε φραστικά, με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του ίδιου και των γονιών του, στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για την καταγγελία Καραλή

Η Δικαστική Επιτροπή, αφού άκουσε τις δύο πλευρές και εξέτασε τις καταθέσεις των μαρτύρων, έκρινε ομόφωνα ότι ο Δημήτρης Κυτέας παραβίασε το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ επιδεικνύοντας συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του Φιλάθλου Πνεύματος και τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF και του επέβαλλε την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για έξι μήνες.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες υπό τις οποίες τελέσθηκε το παράπτωμα, της ιδιότητος των εμπλεκομένων και του γεγονότος ότι ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής και με το υπόμνημά του ο Δημήτρης Κυτέας δήλωσε ότι εκτιμά και σέβεται τον αθλητή Εμμανουήλ Καραλή, η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσης ποινής επί τρία χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων αν ο τιμωρούμενος υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα, θα εκτίσει και την ποινή αυτή.

Επειτα από ενδελεχή συζήτηση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αυξήσει την ποινή του κ. Κυτέα σε ένα έτος με αναστολή.