22 Ιουλίου 2019

ΠΡΩΣΚΙΝΥΜΕΝΩΣ Ο ΒΕΛΟ; ΑΠΑΠΑ! Ο θυρεός της Ρωσίας στη θήκη κινητού του Κυριάκου Βελόπουλου [εικόνες]


Ή οι Ρωσολάγνοι πράκτορες του Πούτιν δεν είναι προσκυνημένοι όπως οι πολιτικοί της ΝΔ; 

Ανάμεσα στις υπερβολές που ακούστηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις από τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο, ξεχώρισε και ένα αξεσουάρ του.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θήκη η οποία περιβάλλει το κινητό του. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το ξεχωριστό περίβλημα, πάνω στο οποίο ξεχώριζε απαστράπτον ένα χρυσαφένιο έμβλημα.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά κανείς διακρίνει τον δικέφαλο αετό και στο κέντρο του, την κλασική εικόνα του Αη Γιώργη που σκοτώνει τον δράκο. Παρότι η αρχική προέλευση του εμβλήματος αυτού θα πρέπει να αναζητηθεί στο Βυζάντιο, το σήμα που κοσμεί την θήκη του κινητού του Κυριάκου Βελόπουλου είναι χωρίς αμφιβολία ο θυρεός της Ρωσίας.



Το κινητό του Κυριάκου Βελόπουλου στο έδρανο της βουλής

Ο θυρεός της Ρωσίας όπως αποτυπώνεται στην θήκη του κινητού του Κυριάκου Βελόπουλου

Ο θυρεός της Ρωσίας όπως αποτυπώνεται στην θήκη του κινητού του Κυριάκου Βελόπουλου

Το έμβλημα καθιερώθηκε, όπως φαίνεται, από τον Τσάρο της Ρωσίας Ιβάν Γ’ και αναπαριστούσε τον δικέφαλο αετό, φέροντα τρία στέμματα, να κρατά το σκήπτρο και τη σφαίρα, ενώ στο κέντρο του απεικονίζεται ο Αγιος Γεώργιος. Ο θυρεός επέστρεψε ως έμβλημα του ρωσικού κράτους μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης και φαίνεται πως μάγεψε τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι ροπή Βελόπουλου προς την ομόθρησκη Ρωσία

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έχει κρύψει την συμπάθειά του προς την Ρωσία, με την οποία συνδέεται στενά, όπως λέει, ο ελληνικός λαός λόγω θρησκείας. Μάλιστα, στο πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης και αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, πρώτη προτεραιότητα του Κυριάκου Βελόπουλου είναι η «ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών και η βελτίωση των διμερών σχέσεων με την ομόδοξη Ρωσία».

Την αδυναμία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Μόσχα επεσήμανε από ιδρύσεως του κόμματος της Ελληνικής Λύσης το 2016, το γερμανικό περιοδικό Stern. Σε άρθρο πριν από τρία χρόνια αναφερόταν σε έναν ακόμα μεγάλο φίλο της Ρωσίας στην Ελλάδα, «στον Κυριάκο Βελόπουλο, γεννημένο στη Γερμανία, υπερσυντηρητικό, βαθιά θρησκευόμενο, δημοσιογράφο, χαρισματικό ρήτορα που ακόμα και τα παιδιά τον γνωρίζουν στην Ελλάδα. Το όνομα του νέου ρωσόφιλου κόμματος είναι ‘Ελληνική Λύση’. Εντοπίζει όμως τη λύση πολύ λιγότερο στους πρόποδες της Ακρόπολης, όπως υπονοεί το όνομα του κόμματος, και πολύ περισσότερο στη μακρινή Μόσχα. Διότι η ‘υποταγή της Ελλάδας στη Δύση΄ και στα κέντρα εξουσίας στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον είναι η ΄ρίζα του κακού’ σύμφωνα με τον Βελόπουλο», έγραφε το γερμανικό περιοδικό.

Αποστάσεις της Ρωσίας από το «φλερτ» Βελόπουλου

Τον περασμένο Μάρτιο πάντως, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα είχε προβεί σε ανακοίνωση με την οποία έπαιρνε αποστάσεις από πολιτικούς, χωρίς να τους κατονομάζει, που μιλούσαν για ιδιαίτερες σχέσεις με το Κρεμλίνο. «Με αφορμή τις γνωστές τηλεοπτικές /ραδιοφωνικές εκπομπές και πρόσφατα δημοσιεύματα θεωρούμε αβάσιμες τις απόπειρες ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα να εκμεταλλεύονται τις δήθεν σχέσεις με την ηγεσία της Ρωσίας στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να υπονοήσουν ότι απολαύουν της "ρωσικής υποστήριξης".

Ισχυρισμοί περί πολιτικών προτιμήσεων της Μόσχας και της ανάμειξής της στις ελληνικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της "σχέσης" με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, αποτελούν fake news» έγραφε η ανακοίνωση στο Facebook.


Με αφορμή τις γνωστές τηλεοπτικές /ραδιοφωνικές εκπομπές και πρόσφατα δημοσιεύματα θεωρούμε αβάσιμες τις απόπειρες...
Posted by Russian Embassy in Greece on Thursday, March 21, 2019