23 Ιουλίου 2019

Βόμβα ΕΣΡ:Το ΣΥΡΙΖΟNews247 του Μάρη εξέπεμπε παράνομα για δυο χρόνια... γιαυτό σήμερα το έκανε μουσικό ραδιόφωνο

Στην αποκάλυψη - βόμβα πως ο φιλοΣΥΡΙΖΑικος ραδιοφωνικός σταθμός News247 του μικρομετόχου της Stoiximan Δημήτρη Μάρη για δύο χρόνια εξέπεμπε ΠΑΡΑΝΟΜΑ προχώρησε με ανακοίνωση του σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Πιο συγκεκριμένα σε απάντηση της πρωινής ανακοίνωσης της διεύθυνσης του σταθμού του Μάρη (δες εδώ) ο πρόεδρος του ΕΣΡ, κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος, δήλωσε πως «ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι ο σταθμός θα είναι μουσικός και εξελίχθηκε σε ενημερωτικό, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι το ΕΣΡ είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και καταγγελιών ότι κάποιοι σταθμοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί, μη ενημερωτικοί, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος, μεταδίδουν ενημερωτικά προγράμματα. Το Συμβούλιο προχώρησε σε ακρόαση των εκπροσώπων τους και στη συνέχεια η Ολομέλεια θα αποφασίσει για το νομικό θέμα και για το αν θα υπάρξουν συστάσεις ή πρόστιμα.

Περιμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση του αρμόδιου οργάνου (ΕΣΡ) καθότι ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας (πιθανώς και κάποιοι άλλοι) παρανομούσε συστηματικά στις πλάτες διαφημιζομένων, καθώς επιχειρήσεις έδιναν τα λεφτά τους για να προωθούν τα προϊόντα τους σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ είχε μετατραπεί από μουσικός σε ενημερωτικό.

Με την ανοχή πάντα του προηγούμενου Καθεστώτος, αφού ο Μάρης άνηκε στα "αγαπημένα" του παιδιά στον χώρο των media.

Ο Μάρης μετέτρεψε σε μουσικό ραδιόφωνο το φιλο-ΣΥΡΙΖΑίικο News247

Προσφέρουν γη και ύδωρ στον Μητσοτάκη

Δύο εβδομάδες μετά την εκλογή της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ιδιοκτήτης του News247 και μικρομέτοχος (πλέον) της Stoiximan.gr, Δημήτρης Μάρης, αποφάσισε να μετατρέψει σε μουσικό το φιλο-ΣΥΡΙΖΑίικο ραδιοσταθμό του.

Όπως αναφέρει και το media.gr, η δίοικηση του News247 στους 88.6 ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως ο σταθμός παύει να υφίσταται.

Την ανακοίνωση έκανε ο Νίκος Πεφάνης, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος απέδωσε την ευθύνη στην έρευνα που διεξάγει το ΕΣΡ για το είδος της “άδειας” που κατέχει ο σταθμός.

Η ανακοίνωση της 24Media έχει ως εξής:

“Η 24MEDIA ύστερα από δύο χρόνια και μια μεγάλη οικονομική επένδυση με σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ενημερωτικού ραδιοφώνου, μετά από συνεχείς κλήσεις από το ΕΣΡ, προχωρά στη μετατροπή της συχνότητας 88,6 σε μουσικό ραδιόφωνο.

Αρχικά με το Ραδιόφωνο 24/7 και στη συνέχεια με τον News 24/7 η 24MEDIA επένδυσε έμπρακτα και με συνέπεια στην ενημέρωση, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 50 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στο τοπίο των ραδιοφωνικών αδειών, προκαλώντας και σε αυτό το πεδίο την αίσθηση της αβεβαιότητας και της μη ρύθμισης ενός κομβικού για τα ΜΜΕ τομέα όπως είναι το ελληνικό ραδιόφωνο.

Αντιθέτως η στρατηγική της 24MEDIA παραμένει ξεκάθαρη, ισχυρή και απόλυτα ταυτισμένη με υγιή και δυναμικά media brands. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στη δημιουργία και λειτουργία ενός νέου μουσικού σταθμού, παράλληλα με τις υπόλοιπες κινήσεις ενίσχυσης της επένδυσης και ανάπτυξης στο ραδιοφωνικό τομέα.

Η 24MEDIA συνεχίζει την απόλυτα συνεπή πορεία της, στηρίζοντας τα σχέδια και την ανάπτυξη της στους εκατοντάδες ανθρώπους του ομίλου και το κοινό όραμα για δημιουργία, ανάπτυξη και επιτυχία”.