28 Ιουλίου 2019

Αν δεν σταματήσετε να γράφετε για το Noor1…

Το γαλατικό χωριό, βλέπετε, χάλασε τη ζαχαρένια τους από τον Δεκέμβριο του 2014. Γκρέμισε με αλλεπάλληλες αποκαλύψεις την «Εγκληματική» και το σύστημα διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρακολούθησε όλα τα σκάνδαλα από κοντά, «φτάσατε στο σημείο να δημιουργήσετε κατηγορία Noor 1» όπως μας ενημέρωσαν χαρακτηριστικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Κι έτσι, αποφάσισαν δίπλα στα ήδη υποταγμένα στις απειλές Μέσα που έλεγχαν με διάφορους τρόπους, να δημιουργήσουν μια στρατιά ακόμα: Όλα περιθωριακά, χωρίς ίχνος δημοσιογραφίας, με μοναδικό στόχο να εκτελούν συμβόλαια όταν κάποιος ασκεί κριτική στον πρόεδρο ή δημοσιεύει ρεπορτάζ που δεν του αρέσουν. Κόπιαραν το SDNA, επιχείρησαν να φτιάξουν κακέκτυπα του, τα οποία χλευάζει όλη η πιάτσα, μοίρασαν χρήμα σε μια εποχή κρίσης, και ξεκίνησαν οι απειλές: «Σταματήστε γιατί…»

Ξεκίνησαν μηνύσεις, αγωγές, απειλές κάθε είδους με στόχο τη φίμωση. Αλλά το γαλατικό χωριό αντιστεκόταν. Οι εκβιασμοί γύρισαν μπούμερανγκ. Κάθε δημοσίευμα λάσπης, κάθε ψέμα μετατρεπόταν σε μια ακόμα αποκάλυψη. Για τους διαιτητές που ξυλοκοπούνται, τους δημοσιογράφους που απολύονται, τους δικαστές που εκβιάζονται.

Ξεκίνησαν με το αφήγημα περί χρηματοδότησης «Σαββίδη-Αλαφούζου-Μελισσανίδη». Όταν ο Αλαφούζος έγινε φίλος τους, το SDNA έγινε χρηματοδοτούμενο από «Σαββίδη-Μελισσανίδη». Κι από πέρυσι έμεινε μόνο ο Σαββίδης, αυτή τη φορά προσθέτοντας στην εξίσωση τον Γιαννακόπουλο. Μόνο ο Μπάτμαν δεν μας έχει εξαγοράσει ακόμα…

Οι αναγνώστες πρέπει να ξέρουν την αλήθεια. Την προηγούμενη εβδομάδα στο SDNA δημοσιεύθηκε ένα άρθρο για το Noor1 και η απειλή ήταν σαφέστατη: «Πάλι για το Noor γράψατε. Θα βγάλουμε το Σάββατο ότι πίσω από το SDNA είναι ο Σαββίδης». Παλιά τους τέχνη κόσκινο η κατασκευή ιστοριών. Έφτιαξαν ένα νέο αφήγημα για κάποιες «παράξενες συνδέσεις» στην Κύπρο και στο Ντουμπάι (θα τους έμεινε από το follow the money της εισαγγελέως Τζήβα στην πολύκροτη υπόθεση) το μοίρασαν στα παρακμιακά Μέσα που διαθέτουν, μας έκαναν τη μούρη κρέας που λέτε.

Κι έτσι νομίζουν πως μας «ενόχλησαν». Εμείς εδώ στα γραφεία το διασκεδάζαμε, στο μεταξύ… Μετά από πέντε χρόνια συνεχίζουν να κυνηγούν την ουρά τους. Ποιος μας σκίζει τελικά ρε παιδιά; Ο Ιβάν, ο τίγρης, ο Αλαφούζος, όλοι μαζί, δυο μονοι τους, ή μόνος του ο Ιβάν; Μπερδεύτηκαν κι άλλο στο μεταξύ, διότι ακόμα και στην περίοδο ύφεσης της έντασης με τον καθένα από όλους αυτούς, το SDNA ήταν εκεί. Με τις δικές του αρχές, την ανεξαρτησία του, τις συμπάθειες του αλλά και τις αντιπάθειες του. Δεν άλλαξε, δεν παρέκκλινε, δεν υποτάχθηκε.

Κι η ανυπακοή έχει κόστος στην Ελλάδα: τη λάσπη, τη συκοφαντία, το «θα δείτε τι θα πάθετε». Συνεχίστε παιδιά να μας διασκεδάζετε. Ο καθένας γράφει την ιστορία του και ακολουθεί τα όνειρα του. Μετά από πέντε χρόνια πάντως, θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε. Noor, Τζήλος, διαιτητές, σκάνδαλα, πολιτική διαπλοκή, Μπερλουσκονισμός και η ζωή συνεχίζεται…

Πηγή: SDNA