23 Ιουλίου 2019

Τι κρύβει το δάνειο από… περίεργη offshore στον Εκδότη – Στοιχηματζή Δήμητρη Μάρη!

Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η αποκάλυψη του mononews.gr για τον νέο δάνειο 1,1 εκατ. ευρώ στον αποτυχημένο εκδότη και επιτυχημένο Στοιχηματζή (stoiximan.gr) Δημήτρη Μάρη – ιδιοκτήτη της 24media- από μια περίεργη offshore υπό την επωνυμία Deep Investment.

Η οποία Deep Investments, είτε πρόκειται για fund με έδρα την Δυτική Ινδία, που διαθέτει υποκαταστήματα σε Χονγκ Κονγκ, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, είτε πρόκειται για offshore με έδρα το… Γιβραλτάρ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.



Όπως σημειώνει ο Lykavitos.gr o Μάρης, ήταν το αγαπημένο τέκνο του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά στα Μέσα Ενημέρωσης την περίοδο της παντοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που αποπειράθηκαν να αλλοιώσουν τον εκδοτικό και μιντιακό χάρτη στον τόπο.

Ο Μάρης μπαινόβγαινε μια ή δυο φορές τον μήνα στο Μαξίμου και έβλεπε εκτός από τον Παππά και τον Φλαμπουράρη και τον ίδιο τον Τσίπρα, ο οποίος στο πρόσωπο του έβλεπε τον «νέο Ψυχάρη» – αυτό και εάν είναι… ανέκδοτο.

Την ίδια βέβαια περίοδο και παρά τις συνεχείς καταγγελίες τόσο από την πλευρά του ΟΠΑΠ όσο και από άλλους ανταγωνιστές του στο κομμάτι του τζόγου, δεν υπήρχε και τόσο μεγάλη… προθυμία των φορολογικών αρχών να ελέγξουν τα όσα κατά καιρούς είχαν αποκαλυφθεί σε ότι έχει να κάνει με την φορολόγηση της Stoiximan – τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της.

Και για να έχετε μια αίσθηση των αριθμών ο Κύκλος Εργασιών, ο Τζίρος της Stoiximan για το 2017 ήταν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ όταν τα πρώτα χρόνια εμφανίζεται να αποδίδει φόρους της τάξεως των 10 ή 20 χιλιάδων ευρώ μόλις.

Ο Μάρης την ίδια περίοδο, στο peak δηλαδή της παντοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, μπλέκει και στην επανέκδοση του ΕΘΝΟΥΣ, αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ του εντύπου του Σαββίδη με εντολή Μαξίμου.

Αν και… κατάφερε να βουλιάξει κυκλοφοριακά την ιστορική αυτή εφημερίδα (πούλαγε λιγότερα και από την Αυγή) πρόλαβε και έκανε σειρά πρωτοσέλιδων που του πάσαραν τα «παρασύστηματα» του ΣΥΡΙΖΑ από το Μαξίμου στοχοποιώντας εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Προκαλώντας μάλιστα την μήνιν της Νέας Δημοκρατίας που εξέδωσε «πύρινη» ανακοίνωση κατά του Μάρη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτά υπονοούμενα για ευνοϊκή μεταχείριση του βασικού μετόχου (τότε) της Stoiximan από τις αρμόδιες αρχές.

Τώρα αρχίζει λοιπόν το «πάρτι» για τον Μάρη…

πηγή Lykavitos.gr