20 Αυγούστου 2019

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο-Ανασύρθηκαν νεκροί 2 Ρώσοι επιβαίνοντες κι ο Έλληνας πιλότος-ΒΙΝΤΕΟ

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο ξεκίνησε από τον Γαλατά με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο χειριστής να χάσει τον έλεγχο και το ελικόπτερο να καταλήξει στη θάλασσα.

Στις φωτογραφίες που δείχνουν το ελικόπτερο δευτερόλεπτα πριν την πτώση του στη θάλασσα ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από τον κινητήρα του ελικοπτέρου το οποίο δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο protothema.gr το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα (ένας Έλληνας και δύο Ρώσοι) έκανε πάνω από μια προσπάθεια για να απογειωθεί και αφού τα κατάφερε, ακούστηκε μια έκρηξη μετά την οποία άρχισαν να βγαίνουν καπνοί.

Κατά τον ίδιο αυτόπτη μάρτυρα στη συνέχεια ο κυβερνήτης φαίνεται ότι προσπάθησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και ήταν τότε που χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι το ελικόπτερο προσπάθησε περάσει από κάτω από τα καλώδια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη με μικρά κομμάτια από το ελικόπτερο να εκσφεδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

elikoptero_sintrivi_art

elikoptero_sidrivi

Σε τρίτη φωτογραφία που αναρτήθηκε σε σελίδα στο Facebook έχει καταγραφεί η στιγμή της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στη θάλασσα:

foto-ptosi-nero

Εικόνες των ελίκων του ελικοπτέρου που έπεσε στον Γαλατά

Εικόνες των ελίκων του ελικοπτέρου που έπεσε στον Γαλατά







Το ελικόπτερο ήταν τύπου Agusta 109 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκει σε Ελληνα επιχειρηματία ο οποίος το εκμισθώνει για εμπορικούς σκοπούς. Το ελικόπτερο παρέλαβε δύο Ρώσους πολίτες από τον Πόρο προκειμένου να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου

Aνασύρθηκαν λίγο μετά τις 17:30 νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που κατέπεσε ανοιχτά του Πόρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN TV, πρόκειται για δύο Ρώσους, ηλικίας 40 έως 45 ετών και έναν Έλληνα πιλότο του αεροσκάφους. Οι έρευνες κράτησαν περίπου δύο ώρες μέχρι να εντοπιστούν νεκροί οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Την πληροφορία ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, έδωσε στο OPEN TV ο πρώην δήμαρχος Πόρου, Δημήτρης Στρατηγός.

Μπλακ άουτ στον Πόρο από το δυστύχημα με το ελικόπτερο

Απόρροια της πρόσκρουσης με τα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με ρεύμα το νησί, ήταν να προκληθεί μπλακ άουτ στον Πόρο. Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ιδιωτικά μέσα και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.