25 Αυγούστου 2019

Καταγγελία από τον Θάνο Δημάδη (εικόνες)

Σοβαρή καταγγελία με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς και με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού από τον δημοσιογράφο στις ΗΠΑ Θάνο Δημάδη. Την επιστολή κοινοποίησε ο ίδιος ο δημοσιογράφος μέσω της σελίδας του στο Facebook και τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αφορά την υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας Σία Παπατριανταφύλλου.




Η κα Σία Παπατριανταφύλλου διετέλεσε προϊσταμένη του γραφείου τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με καταγγελίες λειτουργούσε ως κομματική εγκάθετη του πρώην Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά έχοντας μετατρέψει το γραφείο τύπου σε κομματικοποιημένο μηχανισμό προπαγάνδας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το κ. Παππά. Ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει την συγκεκριμένη υπάλληλο του γραφείου τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και πριν από δύο χρόνια, όμως όπως αποκαλύπτεται, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία των Παππά-Κρέτσου είχαν θάψει την καταγγελία κατά της κα Παπατριανταφύλλου "για να προστατεύσουν την κομματική τους εγκάθετη" όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Δεν είναι όμως μόνον η καταγγελία εναντίον της από τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα Πρόεδρου της Ένωσης των Ξένων Ανταποκριτών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι υπάλληλοι των γραφείων τύπου της χώρας μας στο εξωτερικό υπάγονται πλέον στην δικαιοδοσία του νέου υφυπουργού αρμόδιου για θέματα απόδημου Ελληνισμού και εκδότη της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας κ. Αντώνη Διαματάρη. Ο κ. Διαματάρης φέρεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι την συγκεκριμένη υπάλληλο κατά την διάρκεια της θητείας της ως προϊσταμένη του γραφείου τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας ήταν η ίδια υπάλληλος που φέρεται να είχε γράψει το ψευδές τηλεγράφημα του ΑΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2016 περί δήθεν σύλληψης και κατηγοριών από τις Αμερικανικές αρχές κατά του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη. Συγγραφέας του τηλεγραφήματος, σύμφωνα με τον Ε.Κ., εμφανίζεται η συγκεκριμένη υπάλληλος κατ᾽εντολή προφανώς του πρώην Υπουργού και πολιτικού της προϊσταμένου κ. Νίκου Παππά.

Η αποκάλυψη του εκδότη του Εθνικού Κήρυκα κ. Διαματάρη για το ψευδές τηλεγράφημα του ΑΠΕ τον Σεπτέμβριο 2016




Όταν μάλιστα η κα Σία Παπατριανταφύλλου πήρε μετάθεση από το γραφείο τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη στο αντίστοιχο γραφείο τύπου της χώρας μας στην Τουρκία, η εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας είχε σχολιάσει μέσω σχετικού δημοσιεύματος: "Η Σία Παπατριανταφύλλου Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Νέας Υόρκης, αναχωρεί για Τουρκία ή τουρκιστί Τουρκ χαβά γιολαρί για να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένης Τύπου στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγκυρα. Αξιος λοιπόν ο μισθός της... Στο καλό να πάει. Δεν νομίζω να κλάψει και να θρηνήσει κανείς γνώστης προσώπων και πραγμάτων... Η Τουρκία ίσως προσφέρεται πιο πολύ για δράση και ενημέρωση του είδους που ειδικεύεται η Σία".

Το σχετικό δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα για την κα Σία Παπατριανταφύλλου



Όπως φαίνεται κάτι παραπάνω ξέρει κ. Διαματάρης νέος πολιτικός προϊσταμενος της κας Σίας Παπατριανταφύλλου, η οποία όπως λέγεται μάλλον έχει κάθε λόγο να ανησυχεί.

Δείτε εδώ την επιστολή του Θάνου Δημάδη στους αρμόδιους Υπουργούς.