24 Αυγούστου 2019

Πόρος: Απαγόρευση πτήσεων στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο -Αλλάζουν πάλι θέση στα καλώδια της ΔΕΗΑπαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων στην περιοχή του Γαλατά και του Πόρου (προσγειώσεις και απογειώσεις) με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Την απόφαση για την απαγόρευση πήρε το Σάββατο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συνέπεια της πτώσης του ελικοπτέρου την περασμένη Τρίτη στον Πόρο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, από την αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εκδόθηκε αρχικά τρίμηνη ειδοποίηση (NOTAM), με την οποία απαγορεύονται πτήσεις ελικοπτέρων στην περιοχή, λόγω της διεξαγωγής των ερευνών προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του τραγικού δυστυχήματος με την πτώση του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Οπως επισημαίνεται στην ειδοποίηση, από την ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται κρατικές πτήσεις (ΕΚΑΒ, στρατού κλπ). Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στο διάστημα τριών μηνών, θα δοθεί εκ νέου ΝΟΤΑΜ από την ΥΠΑ.

Αναστάτωση με τα καλώδια της ΔΕΗ στον Πόρο

Θυμίζουμε πως το ελικόπτερο, πριν πέσει στο νερό, προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ που συνδέουν τον Γαλατά με τον Πόρο. Φαίνεται μάλιστα πως ο ΔΕΔΔΗΕ επανατοποθέτησε τα καλώδια, δίνοντας και πάλι ρεύμα στον Γαλατα, όμως η νέα σύνδεση περνά 22 μέτρα πιο χαμηλά από πριν. Ωστόσο, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ανακοινώσει πως θα αποκαταστήσει το ύψος των καλωδίων ως την προσεχή Τρίτη.

«Το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις μας έλεγε “αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο με ανατριχιάζουν”», έλεγε τις ώρες που ακολούθησαν το δυστύχημα, ο γιος του Νίκου Καρυστινού, πιλότου που έχασε τη ζωή του στον Πόρο. «Και αυτά ήταν τα καλώδια που του κόστισαν τη ζωή» πρόσθετε.