Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Κυβερνητική σύσκεψη ΝΑ 'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ για τη ΣαμοθράκηΕπί τάπητος θα τεθούν σε σήμερα τα προβλήματα που προέκυψαν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στο νησί της Σαμοθράκης σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Στο μεταξύ ήδη ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος κάλεσε σε ακρόαση τους υπεύθυνους διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ για την μη εκτέλεση των δρομολογίων μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για να δρομολογηθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στη Σαμοθράκη, με τη συμμετοχή των υπουργών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου.

Ο κύριος Πλακιωτάκης θα ζητήσει εξηγήσεις από τους κατά το νόμο υπεύθυνους για την διαχείριση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων της γραμμής Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης «για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου του υπουργείου.

Προς το παρόν το νησί εξυπηρετείται από το πλοίο«ANDROS JET». Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25/8 η ναύλωση του ΑΝΑΞ για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου