14 Σεπτεμβρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Αλέξη ξαναπές τα απόψε να γελάσουμε

Ήταν Σεπτέμβριος του 2014 και από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εκλογές για να σκίσει το μνημόνιο.

Ζητούσε εκλογές, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση την κυβέρνηση και κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «έχουν αναλάβει πρόθυμα τον ρόλο του υπάκουου μαθητή και του γραμματοκομιστή των γερμανικών συμφερόντων».

Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης», με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης», λέγοντας ότι «είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο». Χαρακτηριστική δήλωσή του: «Θα σκίσω το μνημόνιο μόλις εκλεγώ».

Πέντε χρόνια μετά και ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για την 84η Διεθνή Έκθεση, χωρίς φυσικά να κατάφερει να σκίσει κανένα μνημόνιο. Το Αύγουστο του 2018 οπότε και έληξε το τριετούς διάρκειας «ελληνικό πρόγραμμα», δηλαδή το τρίτο μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στο «τέλος των μνημονίων» αφού είχε προηγηθεί η πλήρης εφαρμογή τους με τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Η παρουσία του στη ΔΕΘ θα είναι η πρώτη συνολική προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει το νέο της πολιτικό λόγο για όλα τα μείζονα θέματα και να δώσει το στίγμα της για την τακτική που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση.

Είναι 11 Νοεμβρίου του 2014 και στο Τwitter ο Αλέξης Τσίπρας γράφει: «Η μόνη ρεαλιστική και σωτηρία εναλλακτική πρόταση – έλεγε – είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας».





Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας, επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων σε 1,2 εκατ. συνταξιούχους και κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, είχε υποσχεθεί, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.