29 Σεπτεμβρίου 2019

Εξέγερση στην Μόρια – Φωτιές και χάος μέσα στον καταυλισμό (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο υποδοχής της Μόριας. H φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ όπου διαμένουν πρόσφυγες.

Η φωτιά έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους πρόσφυγες. Επί τόπου έχουν σπεύσει τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυτιλήνης που μίλησε στο newsit υπάρχουν πληροφορίες για μια γυναίκα και ένα παιδί να έχουν χάσει την ζωή τους. Από την πυρκαγιά εντός του καταυλισμού μέχρι στιγμής έχουν καεί 3-4 κοντέινερ.




Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές σπεύδουν στη Λέσβο δύο διμοιρίες ΜΑΤ με C-130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα.


Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κοντέινερ

Τον χώρο καλύπτουν μαύροι καπνοί, ενώ σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διακρίνεται ένα κοντέινερ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και γύρω από αυτό πλήθος κόσμου.

Η φωτιά προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο, τόσο λόγω των αντιδράσεων από τους πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και λόγω του πλήθους κόσμου που βρίσκεται στο hotspot.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, όμως η παρουσία πλήθους κόσμου δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λέσβου, έχει σβήσει, μετά και τις ρίψεις που πραγματοποίησαν πυροσβεστικά αεροσκάφη.



Σύμφωνα με το lesvospost.gr, όλα ξεκίνησαν όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Οι καπνοί φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, καθώς ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες πηγαίνουν στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στη συνέχεια, η φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, επεκτάθηκε και σε άλλους επτά οικίσκους. Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο καταυλισμός της Μόριας έχει επεκταθεί, λόγω της υπερσυγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, που ξεπερνούν τουλάχιστον τέσσερις φορές τη δυνατότητα φιλοξενίας στο ΚΥΤ.

Πηγή βίντεο: Εφημερίδα Πολιτικά