15 Σεπτεμβρίου 2019

Απίστευτο βίντεο: Ελαστικό-βόμβα σκάει στο πρόσωπο του οδηγού!

Ένα εντυπωσιακό video με έναν οδηγό φορτηγού που τραυματίζεται, όταν το ελαστικό του φορτηγού του καταστρέφεται είναι η αιτία που μας κάνει να κοιτάξουμε από κοντά ένα μεγάλο πρόβλημα για την ασφάλεια των δρόμων μας.

Ένας οδηγός φορτηγού τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να αφαιρέσει αντικείμενο σε ένα από τα ελαστικά του οχήματός του. Το ελαστικό εξερράγη με τόση ένταση, που μετακίνησε τον άτυχο οδηγό για αρκετά μέτρα. Το ατύχημα έγινε στην πόλη Guiyang, πρωτεύουσα της επαρχίας Guizhou στην Κίνα και κινηματογραφήθηκε από κάμερα ασφαλείας της ταχείας οδού Guizhou-Zunyi.

Πριν βιαστείτε να παρατηρήσετε πως η πόλη Guiyang είναι πολύ μακριά, σας πληροφορούμε πως το φαινόμενο των φθαρμένων ελαστικών στα φορτηγά είναι (σύμφωνα με τη τροχαία) μία από τις πιο συχνές παραβάσεις.

Μία έκρηξη ελαστικού είτε εν κινήσει είτε σε στάση είναι επικίνδυνη λόγω της πίεσης αλλά και του μεγέθους των ελαστικών. Η σφοδρότητά τους είναι έντονη και τα κομμάτια, που εκτοξεύονται είναι πολλά και μεγάλα σε μέγεθος. Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν τραυματιστεί μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι περνούσαν τυχαία δίπλα από το φορτηγό την στιγμή της… έκρηξης του ελαστικού ή που έχουν γίνει ατυχήματα από τα κομμάτια του.

Ο μεγαλύτερος λόγος για την πλημμελή συντήρηση είναι το κόστος. Η αλλαγή ελαστικών σε βαρύ όχημα (νταλίκα) ανέρχεται σε 2.000-5.500 ευρώ. Βλέπετε ένα μεγάλο φορτηγό μπορεί να έχει από 6 ως 18 τροχούς και οι τιμές των ελαστικών κυμαίνονται (κατά μέσο όρο) από 300 έως και 800 ευρώ το καθένα, ανάλογα με τη μάρκα και το μέγεθος.