20 Σεπτεμβρίου 2019

Παρέλαβε τελικά τη δικογραφία Novartis ο Τσίπρας -Με καθυστέρηση, έστειλε να την παραλάβει υπάλληλος

Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα είναι από χθες το βράδυ η δικογραφία του σκανδάλου της Novartis, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να έστειλε τελικά τον αναπληρωτή διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Βασιλάκη, να την παραλάβει.

Η καθυστέρηση στη παραλαβή της δικογραφίας έχει φυσικά τον συμβολισμό της, όπως και ότι τελικά την παρέλαβε ένας υπάλληλος της ΚΟ του κόμματος.

Σημειώνεται ότι τη δικογραφία είχαν δικαίωμα να παραλάβουν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στις μηνύσεις και στις καταθέσεις που δόθηκαν από τους Σαμαρά και Βενιζέλο, και ουδείς άλλος. Για παράδειγμα, αν και τη ζήτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, η ασυλία του οποίου έχει αρθεί και συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος του, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής το αρνήθηκαν.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος την παρέλαβε άμεσα, τη μελέτησε ενδελεχώς, γι' αυτό και αντέδρασε με 24 ώρες καθυστέρηση. Η πρώτη του δήλωση -στην οποία έκανε λόγο για πολιτική δίωξη- έγινε μόλις χθες και αφού είχε, όπως ανέφερε, διαβάσει τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την παρέλαβε -όχι φυσικά τυχαία- με 48 ώρες καθυστέρηση, μέσω υπαλλήλου του κόμματος, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι η υπόθεση δεν τον αφορά, αλλά είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis.