16 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ! O Γιάνης καλεί τον Σταϊκούρα να γίνει… Βαρουφάκης!

Εντύπωση προκάλεσαν για άλλη μια φορά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον νυν υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να ηχογραφεί τους συναδέλφους του στο Eurogroup.

Ο κ. Βαρουφάκης επιμένει ξεχνώντας τον σάλο που προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη, η αποκάλυψη ότι ηχογραφούσε τους συναδέλφους του στο Eurogroup.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε – ανακριβώς- ότι υπάρχει και απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει σε δημόσια πρόσωπα να ηχογραφούν συνεδριάσεις, όταν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Τέτοια απόφαση δεν υπάρχει.

Έπειτα, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τι πρεσβεύει το κόμμα του, ότι δηλαδή απαιτούνται μονομερείς ενέργειες για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, προέβλεψε ότι έρχεται μεγάλη ύφεση, ενώ έκανε και σχόλιο και για την ταινία του Κώστα Γαβρά, η οποία βγαίνει σύντομα στους κινηματογράφους.

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα έβλεπε την ταινία μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα…

Θυμίζουμε ότι η ταινία βασίζεται κατά βάση στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, «Adults in the Room» και όπως δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, άκουσε και τις ηχογραφήσεις του πρώην υπουργού για να φτιάξει το σενάριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του δήλωσε ότι το βιβλίο είναι μυθοπλασία, μεγάλος μέρος του είναι η εγωπαθής εκδοχή των γεγονότων από τον κ. Βαρουφάκη και ένα μικρό του μέρος αποδίδει την αλήθεια.