26 Σεπτεμβρίου 2019

TO «ΛΗΣΤΗ» ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΖΑΚ! Ο Ηλιόπουλος ζητά να μετονομαστεί η Γλάδστωνος σε οδό «Ζακ Κωστόπουλου»

Να μετονομαστεί η Γλάδστωνος σε οδός Ζακ Κωστόπουλου αναμένεται να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων η παράταξη Ανοιχτή Πόλη.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, η μετονομασία της οδού όπου έλαβε χώρα η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων», προκειμένου «να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, επισημαίνει ότι «ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μη ξεχάσουμε».

Οδός Ζακ Κωστόπουλου: «Μια μικρή συμβολή στη σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης»
Η μετονομασία της Γλάδστωνος, σε οδό Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με την Ανοιχτή Πόλη, θα συμβάλει επιπλέον «στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Καταλήγοντας, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης».