22 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ! «Σφαγή» Πολάκη - Πλεύρη - Μαρκόπουλου έξω από την Προανακριτική

Ένα θερμότατο επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον Παύλο Πολάκη σε ρόλο μαινόμενου ταύρου να εκτοξεύει ύβρεις και βαρείς χαρακτηρισμούς και τους βουλευτές της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο διάδρομο έξω από την αίθουσα της Γερουσίας όπου συνεδρίαζε η Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μπροστά στα μάτια των κοινοβουλευτικών συντακτών, οι οποίοι έμειναν στήλες άλατος.

Αφορμή για τη «σφαγή» και τη μεταφορά του εκρηκτικού κλίματος που κυριαρχούσε εντός της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης, αποτέλεσαν οι κατηγορίες του κ. Πολάκη ότι η ΝΔ ενέταξε εκ των υστέρων με δόλιο τρόπο και με λαθροχειρία, τον ίδιο και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στη λίστα μαρτύρων που προτείνει να κληθούν.

Την ώρα που ο Θάνος Πλεύρης, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, απέρριπτε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το e-mail της ΝΔ με τον κατάλογο μαρτύρων που θα πρότεινε είχε σταλεί αρκετή ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης συμπεριλαμβανομένων των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, ο Παύλος Πολάκης τον πλησίασε φανερά εξοργισμένος κι εκτοξεύοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του άρχισε να τον κατηγορεί ότι άλλαξε εκ των υστέρων το σχετικό επισυναπτόμενο.

Ο διάλογος που καταγράφηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κοινοβουλευτικών συντακτών καταδεικνύει τη σφοδρότητα του καυγά και το πόσο πολύ άναψαν τα αίματα ανάμεσα στους δύο βουλευτές.

Play Video
Π. Πολάκης: «Τι κάνεις ρε δίνεις συνέντευξη; Λέω ότι είσαι καραγκιόζης μέγας. Γιατί άλλαξες το συνημμένο και μετά προσέθεσες εμάς. Μόνο τα δικά μας μικρά ονόματα δεν ξέρατε; Η ξεφτίλα κι ο ορισμός της. Αποφάσισαν  μετά με τον Κεγκέρογλου να βάλουν εμάς ως μάρτυρες».

Θ. Πλεύρης: «Τεχνικά πως μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο;».

Π. Πολάκης: «Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας το μοίρασαν στην αρχή επίτηδες.

Έσωσαν στην αρχή τον άλλων τις προτάσεις και δεν μας το μοίρασαν (σ.σ. της ΝΔ την πρόταση) αυτό πήγα και το έφτιαξαν και μετά μας το έδωσαν».

Στον άγριο καυγά ενεπλάκη προσωρινά κι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εξερχόμενος της αίθουσας και φανερά οργισμένος με όσα εκτυλίσσονταν στην Προανακριτική, βλέποντας την αντιπαράθεση, πέρασε δίπλα από τον κ. Πλεύρη, σχολιάζοντας «δεν μιλάω με φασίστες». Νέος καυγάς ανάμεσα στους δύο αποφεύχθηκε χάρη στην ψυχραιμία του κ. Πλεύρη, ο οποίος βλέποντας τον ηλεκτρισμό, αποφάσισε να δώσει τόπο στην οργή, 

Ενώ όμως το θερμό επεισόδιο έδειχνε να λαμβάνει τέλος, με τον Παύλο Πολάκη να κατευθύνεται προς την αίθουσα της Προανακριτικής, ο διάδρομος μετατράπηκε εκ νέου σε «αρένα», όταν επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, σχολίασε αστειευόμενος: «Αλλόφρων φώναζε  ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος  άντε ρε και άντε ρε  τέτοιο ήθος», πυροδοτώντας τη σφοδρότατη επίθεση του κ. Πολάκη, ο οποίος εκτόξευσε σε βάρος του πρωτοφανείς κατηγορίες και ύβρεις.

«Τι είπες εσύ τώρα; Είσαι δημοσιογράφος εσύ; Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτό είσαι,  ένα έμμισθο  παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μη μας πιάνεις  εμάς στο στόμα σου. Το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια. Δεν είμαστε σαν κι εσένα πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι  χαρακτήρων. Άντε πήγαινε μέσα καραγκιοζάκο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι ανάλογο περιστατικό, δεν έχει σημειωθεί ποτέ στο παρελθόν σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και γι’ αυτό τέτοιες αντιπαραθέσεις που εκφεύγουν των ορίων, εγείρουν φόβους περί μετατροπής της Επιτροπής σε «γήπεδο».

Λίγη ώρα αργότερα, η συνεδρίαση της Προανακριτικής ολοκληρώθηκε, έχοντας λάβει απόφαση να καλέσει ως πρώτους μάρτυρες τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος θα προσέλθει την επόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, και τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αθανασίου», Νίκο Μανιαδάκη. Επίσης την επόμενη Τρίτη θα αποφασιστεί οριστικά τι θα συμβεί με τα αιτήματα εξαίρεσης μελών της Επιτροπής.

Της Ναντίν Χαρδαλιά
Πηγή: https://www.skai.gr