15 Οκτωβρίου 2019

Σάμος: Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών - Δείτε το βίντεο

Αποκλειστικό βίντεο δείχνει πως ξεκίνησαν τα εκτεταμένα επεισόδια στο νησί της Σάμου μεταξύ αλλοδαπών, λόγω των οποίων ξέσπασε και η μεγάλη πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν στο νησί της Σάμου το βράδυ της Δευτέρας, εξαιτίας των οποίων ξέσπασε και η μεγάλη πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, που εξασφάλισε το GrTimes, παρουσιάζει πως όλα άρχισαν όταν δύο ομάδες προσφύγων, Αφγανών και Σύρων, συναντήθηκαν σε δρόμο του νησιού. Εντελώς ξαφνικά, άρχισαν να διαπληκτίζονται με μπουνιές, κλωτσιές, αλλά και με αιχμηρά αντικείμενα. Καταστηματάρχης που βρισκόταν στο σημείο, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, βγήκε από το μαγαζί του, προσπαθώντας να τους σταματήσει ή να τους διώξει.

Δείτε το βίντεο



Το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η αφορμή να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις και στο ΚΥΤ Σάμου, στη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά, περίπου στις 10μμ. Τουλάχιστον 3 Σύροι τραυματίστηκαν με αιχμηρά αντικείμενα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η επόμενη μέρα στο Κ.Υ.Τ Σάμου

Λίγες ώρες μετά τα θλιβερά επεισόδια και η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, μοιάζει τραγική. Από τη μια, η φωτιά έκαψε πολλά καταλύματα και μέρος της δασικής περιοχής πέριξ του ΚΥΤ, στην οποία οι πρόσφυγες είχαν στήσει τις σκηνές τους, ενώ από την άλλη οι συνθήκες τάξης και υγιεινής, είναι ανύπαρκτες.



Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, πως σύμφωνα και με όσα δήλωσε στο GrTimes, ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος, η συγκεκριμένη δομή έχει δυναμική μόλις 650 ατόμων, ενώ «φιλοξενεί» περί τα 6.000 άτομα, γεγονός που δείχνει και την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη, αποσυμφόρησης του.