22 Οκτωβρίου 2019

Στέλιος Πέτσας: Οι εξελίξεις στα Σκόπια επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα Σκόπια μετά από την «μπλόκο» της Γαλλίας στο να πάρει ημερομηνία για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «Εμείς είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανιών. Βάλαμε την υπογραφή μας σε μια συμφωνία, η τήρηση της οποίας εξαρτάται από τη βούληση άλλων. Αυτή η πτυχή αποδεικνύει γιατί αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια, όπως έχουμε πει εξ αρχής».

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα που προέκυψε με την αστυνομία να προσαγάγει ανήλικους μέσα από τα σινεμά και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «Σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η προηγούμενη κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει, νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό, ακροδεξιό. Αυτό κατέρρευσε το βράδυ της 7ης Ιουλίου, όταν οι πολίτες έδωσαν εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ με πολύ ισχυρό ποσοστό 40%. Αυτό που βλέπουμε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επενδύει στο ίδιο προφίλ, θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το «τζόκερ». Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση πρέπει να επανεξεταστεί, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τη Βουλή».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας μετά από ερώτηση αναφέρθηκε και στο θέμα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, λέγοντας πως «Είδαμε πρωτόγνωρη ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας και συγκεντρώθηκε ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό. Εμείς, από την πλευρά της κυβέρνησης, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τη μείωση του κόστους, για να εξασφαλιστεί επιπλέον ποσό, καθώς και η μετακίνηση του μικρού και της οικογένειάς του. Ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού δήλωσε ότι κατανοεί την απόφαση του Υγειονομικού Συμβουλίου. Εμείς, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είμαστε πάντα αρωγοί».