18 Οκτωβρίου 2019

«Μπαρούτι» η Σάμος: Μετανάστες πιάνονται στα χέρια - Λουκέτο στο δημαρχείο-ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου - Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τον υπερπληθυσμό - Πρόσφυγες και μετενάστες ζητούν να φύγουν από το νησί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μαίνονται οι ταραχές στη Σάμο, με το hot spot του νησιού να θυμίζει νέο κολαστήριο, μετά τη Μόρια της Λέσβου, και τους πρόσφυγες και μετανάστες να κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους εξαιτίας του καθεστώτος ασφυξίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί. Οι κάτοικοι αντιδρούν, από την πλευρά τους, ζητώντας να μπει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο αποσυμφόρησης.



Λουκέτο μπήκε από το πρωί στο δημαρχείο της Σάμου ως διαμαρτυρία για τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, με τις διαμαρτυρίες των νησιωτών να είναι έντονες.





«Είμαστε άνθρωποι»
Πρόσφυγες και μετανάστες πλημμύρισαν, νωρίτερα, τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Ζητούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νησί: «Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε», λένε.


Μετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του κέντρου υποδοχής.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης.


Το απόγευμα της Πέμπτη, υπενθυμίζεται ότι, πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου με εξαίρεση τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ αύριο το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.