16 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Τελικά η 14χρονη ήταν απλά σκνίπα-Δεν προκύπτουν στοιχεία βιασμού

Eπίσημη μήνυση δεν έχει κατατεθεί, ώστε να διαταχθεί ιατροδικαστική εξέταση - Αστυνομικές και ιατρικές πηγές λένε ότι δεν υπάρχει βιασμός μόνο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ - Το χρονικό της υπόθεσης

Ανατροπή στην καταγγελία της 14χρονης η οποία υποστήριξε ότι έπεσε θύμα βιασμού στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Η έφηβη που έπεσε σχεδόν λιπόθυμη το βράδυ της Παρασκευής, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η ίδια κατήγγειλε στο ΕΚΑΒ ότι πέσε θύμα βιασμού υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά επίσημη μήνυση δεν έχει κατατεθεί, ώστε να διαταχθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές και την επίσημη θέση των γιατρών, δεν προκύπτουν στοιχεία βιασμού, παρά μόνο ότι το κορίτσι είχε καταναλώσει αλκοόλ. Οι αρχές συνεχίζουν την διαδικασία των καταθέσεων, καθώς μια παρέα νεαρών την είδε να πέφτει και κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Την 14χρονη είδαν πρώτοι λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής νεαροί μαθητές έξω από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού, επί της οδού Μακεδονομάχων με τη νεαρή κοπέλα να περπατά με δυσκολία και τελικά να πέφτει.

Οι νεαροί έτρεξαν να τη βοηθήσουν. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ και πρόσφεραν στο κορίτσι καφέ, επειδή θεώρησαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Τότε την άκουσαν να λέει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με την 14χρονη, ο δράστης ήταν ένας εύσωμος νεαρός, τον οποίο δεν γνώριζε. Την πλησίασε και κάλυψε το στόμα και τη μύτη της με βαμβάκι. Εκείνη ζαλίστηκε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της βρισκόταν σε ένα υπό ανέγερση κτίριο περικυκλωμένη από ομάδα νεαρών. Ξεκίνησε να περπατά για να φύγει από εκεί. Δεν την εμπόδισε κανείς.

Λίγα λεπτά μετά την κλήση των νεαρών στο 166, στην οδό Μακεδονομάχων έφτασε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και δύο περιπολικά της Αστυνομίας. Η 14χρονη δέχτηκε να μιλήσει μόνο στη διασώστρια του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, ζητούσε επιτακτικά να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί. Επίσης ζήτησε να μην το μάθουν οι γονείς της. Οι γονείς της ενημερώθηκαν και σε λίγα λεπτά έσπευσαν στο σημείο.

Με πληροφορίες από grtimes.gr και thestival.gr