26 Νοεμβρίου 2019

Αλβανία: Στους 15 οι νεκροί – Πολίτες ψάχνουν στα χαλάσματα για τους ανθρώπους τους (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό που σημειώθηκε στην Αλβανία. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες των ΜΜΕ 15 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, η Αλβανική κυβέρνηση κάνει λόγο για 13.

Οι τραυματίες ανέρχονται στους 135 και πολλοί έχουν υποστεί κατάγματα πάνω στην προσπάθειά τους να βγουν έξω από τα σπίτια τους την ώρα του σεισμού. Η υπουργός Αμυνας της χώρας, Ολτα Τζάσκα, ανέφερε ότι αρκετά άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια. Όπως αναφέρουν ειδικοί η ώρα του σεισμού έπαιξε σημαντικό ρόλο να εγκλωβιστούν πολλοί άνθρωποι μέσα στα χαλάσματα.

``
Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ogerta Manastirliu, δήλωσε ότι οι ιατρικές ομάδες βρίσκονται σε επιφυλακή. «Στα νοσοκομεία της Τιράμπα, στο Δυρράχιο, το Κρούγια, το Κούρμπιν και τη Λέζα έλαβαν υπηρεσίες πάνω από 600 τραυματίες εξαιτίας του σεισμού. Εχουν γίνει ενέργειες για την προμήθεια φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών, ενώ η ομάδα έκτακτης ανάγκης οργανώνει υπηρεσία στην περιοχή».





Πολλά είναι τα κτήρια που ισοπεδωθηκαν σε περιοχές της χώρας που θυμίζουν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Παράλληλα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και επικοινωνίες. Οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται στην πρωτεύουσα της χώρας Τίρανα, στο Δυρράχιο, το Φίερι και τη Λέζια.