20 Νοεμβρίου 2019

«Είδα κόσμο και… πήγα» η δικαιολογία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα συντρόφια για την παρουσία του σε εκδήλωση σφαγιασθέντων από κομμουνιστοσυμμορίτες

[Επειδή τα αριστεροκρατούμενα ΜΜΕ παρουσιάζουν την οργάνωση ΠΑΟ σαν φιλοναζιστική, στη γραμμή των κομμουνιστοσυμμοριτών που ήταν οι πραγματικοί σύμμαχοι των ναζί και εξόντωναν όποιον έλληνα έκανε αντίσταση, να πούμε ότι η ΠΑΟ-Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση, η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση στη Β. Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1941, κυρίως από αξιωματικούς του στρατού, για να πολεμήσει τον κατακτητή. Επικεφαλής των 365 αξιωματικών και οπλιτών της ΠΑΟ, που εκτελέστηκαν σταδιακά από τους κομμουνισοσυμμορίτες, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα, ήταν ο συνταγματάρχης Ιωάν. Παπαπέτρου και το μνημείο βρίσκεται στο 4ο χλμ. της οδού Σερρών – Βροντούς, στο χωριό Τριάδα έξω από τις Σέρρες]

Αφέλεια ή άγνοια; Ό,τι και να ισχύει στην περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη, που εγκαλείται τόσο από τους συντρόφους του, όσο και από το κόμμα του για την παρουσία του σε εκδήλωση φιλογερμανικής οργάνωσης της κατοχής.

Η παρουσία του βουλευτή στην συγκεκριμένη εκδήλωση που έλαβε χώρα στις Σέρρες, προκάλεσε σοβαρό ζήτημα στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς καταγγέλλεται ότι βρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο διακοσίων μελών της ΠΑΟ που εκτελέστηκαν από συμμορίτες του ΕΛΑΣ.

Ο ίδιος πάντως έδωσε μια απάντηση που… ξάφνιασε λέγοντας πως βρέθηκε τυχαία εκεί, χωρίς να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, απλά είδε κόσμο και… πήγε.

«Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά», σημειώνει.

Φαίνεται, όμως, ότι οι εξηγήσεις του κ. Αβραμάκη δεν έπεισαν ούτε το κόμμα του, που τον καλεί σε εξηγήσεις και συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη, ούτε καν την εφημερίδα  «Αυγή» καθώς σε άρθρο του Π. Κατσάκου, με τίτλο «Κάτι πιο ειλικρινές, σύντροφε Αβραμάκη;» στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, σημειώνεται ότι οι δικαιολογίες του βουλευτή κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.