21 Νοεμβρίου 2019

Η κακοκαιρία «χτύπησε» Πελοπόννησο και βόρεια Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία σε Πελοπόννησο και βόρεια Ελλάδα, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε πλημμύρες. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες και βροχές για σήμερα Πέμπτη.

Τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι στον Πύργο, όπου οι δρόμοι ακόμη και στο κέντρο της πόλης είχαν πλημμυρίσει από την ισχυρή καταιγίδα στη διάρκεια της νύχτας. Η Πυροσβεστική είχε δεκάδες κλήσεις από κατοίκους που είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους, ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και οδηγοί από τα αυτοκίνητά τους.

Αντίστοιχα προβλήματα στη Μεσσηνία, όπου τα χωράφια έγιναν… ποτάμια από τον όγκο του νερού που έριξε χθες. Είναι χαρακτηριστικό πως στην περιοχή Αρφαρά, ο όγκος του νερού ήταν 153 mm σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.



Η κακοκαιρία για μια ακόμη μέρα χθες έπληξε αρκετές περιοχές και στη βόρεια Ελλάδα. Στη Χαλκιδική για δεύτερη σερί ημέρα μάλιστα, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με πλημμύρες. Στη Ν. Προποντίδα πλημμύρισαν σπίτια, ενώ ένα ταξί παρασύρθηκε στην παραλιακή και έπεσε στη θάλασσα, με τον οδηγό του να προλαβαίνει να βγει εκτός.

Σαλόνι πλημμυρισμένο με καναπέ και τραπέζια

Σαλόνι πλημμυρισμένο με καναπέ και τραπέζιαΦωτό: halkidikinews

Παρόμοια προβλήματα υπήρξαν και στη Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στις περιοχές των Κουφαλίων και της Χαλκηδόνας, ενώ για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας, είχε διακοπεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών.

Τα ρεκόρ βροχής

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τα Αρφαρά Μεσσηνίας δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού, ο οποίος έφτασε τα 153 mm., ως τις 10 τη νύχτα και μέσα σε ένα τρίωρο! Στα 119mm ήταν ο όγκος του νερού στον Πύργο και στα 107 στη Ζάκυνθο, που υπέστη σοβαρά προβλήματα το τελευταίο διήμερο από την κακοκαιρία.