19 Νοεμβρίου 2019

ΝΔ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Ένα στοίχημα του Κ.Μητσοτάκη κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα

«Ένα στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα», αναφέρουν από την Πειραιώς για τη συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με την πρόταση της ΝΔ στη Βουλή, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, για κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο Σύνταγμα της Ελλάδας, αποδεικνύεται στην πράξη -και όχι στα λόγια- ότι ο η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός νοιάζονται πραγματικά για τους κοινωνικά πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

«Με τη διαδικασία που εγκαινιάστηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση θα κατοχυρώσει συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή το δίχτυ ασφαλείας για τους πλέον αδύναμους, το οποίο πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν υποχρεωθεί να το υιοθετήσει. Μετά από χρόνια υποκρισίας και παλινωδιών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, το ελληνικό κράτος με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μεριμνά βάσει Συντάγματος για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», αναφέρουν από το κυβερνών κόμμα.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι η διαδρομή που οδηγεί στη σημερινή συζήτηση ξεκίνησε το 2013, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, «σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα… κεραμίδια εναντίον της υλοποίησής του».