20 Νοεμβρίου 2019

Τα ΛΙΜΑ της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας έστειλαν εξώδικο στον Κακλαμανάκη για σχόλιό του υπέρ του νομοσχεδίου Αυγενάκη

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας έστειλε εξώδικο στον Νίκο Κακλαμανάκη για σχόλιό του στα σόσιαλ!

Ο πρώην ολυμπιονίκης, τοποθετήθηκε υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις αλλαγές στις θητείες παραγόντων στις αθλητικές ομοσπονδίες, κάτι που φαίνεται πως δεν άρεσε ιδιαίτερα στην ΕΙΟ. Έτσι, στην τελευταία συνεδρίασή του, ανακοίνωσε πως στέλνει εξώδικο στον σπουδαίο πρωταθλητή!

«Στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο το Δ.Σ. της ΕΙΟ σε πλήρη απαρτία αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον κ. Κακλαμανάκη για τις δηλώσεις του σε βάρος της ομοσπονδίας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στα social media».

Τι είχε γράψει ο Κακλαμανάκης

Σε ποστάρισμά του στο Facebook ο Κακλαμανάκης τόνιζε πως έπρεπε να γίνει η αλλαγή στη νομοθεσία, τονίζοντας πως αρκετές διοικήσεις ομοσπονδιών δεν αντιπροσωπεύουν τους αθλητές και άφησε υπονοούμενα για αθέμιτες και παράνομες πρακτικές. Το ποστ του Κακλαμανάκη που έφερε το εξώδικο:

«Η κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι Επιλογή! Είναι “κοινό μυστικό” ότι η υγεία της Ε.Ι.Ο (αλλά και άλλων ομοσπονδιών) αντανακλά την ηθική των εποπτευόντων φορέων του Υφυπ, του Γ.Γ.Α και της Ε.Ο.Ε. Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά;

Ο Υφυπ. Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση με το νέο (υπό ψήφιση) αθλητικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σημερινό ελλιπές νομικό πλαίσιο αλλά η μη εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου. Για να καταφέρει στη Βουλή ο υφυπουργός, ό,τι κανείς δεν μπόρεσε ποτέ, οφείλουμε να τον στηρίξουμε προκειμένου να υλοποιήσει την κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό, που δεν θέλησε κανείς προκαθήμενος του! Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίζετε τείχη, να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».