14 Νοεμβρίου 2019

ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ! Μονή Πορετσού: Πήγαν, είδαν και έφυγαν οι ΛΑΘΡΟ από την Αφρική - «Καλύτερα στη Μόρια»

Οι πρόσφυγες, που ήταν γυναίκες με παιδιά, έφηβοι και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία, άρχισαν να αποχωρούν, λίγο μετά την άφιξή τους - Τρεις γυναίκες κι ένα παιδάκι παρέμειναν έπειτα από διαβουλεύσεις

«Καλύτερα στη Μόρια» είπαν οι πρόσφυγες, που έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ιερά Μονή Πορετσού, της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, στα όρια Ηλείας - Αχαΐας, καθώς βρέθηκαν σε ένα απομονωμένο σημείο, με το κρύο να είναι έντονο.

Στην πλειοψηφία τους, οι πρόσφυγες ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία.



Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.



Τελικά, έπειτα από διαβουλεύσεις, παρέμειναν στον χώρο τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μια από Ιράκ με ένα μικρό παιδάκι), ενώ οι υπόλοιποι αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πηγή: kalavrytanews.com