19 Νοεμβρίου 2019

Ανοιχτό ενδεχόμενο για μείωση πλεονασμάτων από Μ. Σεντένο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο οποίος μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επισήμανε ότι οι εκτιμήσεις για το χρέος της χώρας βασίζονται σε στοιχεία που πρέπει αν επικαιροποιηθούν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup που ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, επιβεβαίωσε ότι «το επιτόκιο που καταβάλει η Ελλάδα πολύ χαμηλότερο αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «ήταν μεγάλες οι εξελίξεις στην αγορά για την Ελλάδα και αυτό το θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό. Είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων και όλοι το εκτιμούμε πολύ. Βασίζεται στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών κατά μία έννοια και είναι σημαντικό να τις επαινούμε και να τις διατηρούμε», είπε.

Ο κ. Σεντένο αφού διευκρίνισε ότι δε θα έλεγε «ότι είναι λάθος εκτιμήσεις, καθώς έχουν να κάνουν με τον τρόπο που εκτιμούν οι αγορές τις μελλοντικές εξελίξεις», πρόσθεσε πως «αναμένεται, ωστόσο, επικαιροποίηση και έχουν επιληφθεί οι θεσμοί».

«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει αυτό προσεχώς, προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα θετικά νέα», κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.