11 Δεκεμβρίου 2019

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο - Έχουμε ισχυρούς συμμάχους-BINTEO

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρόεδρο Βούτσιτς της Σερβίας. «Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας... Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε από την μεριά του ο πρόεδρος της Σερβίας στις δηλώσεις του. Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια συνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέλαβε ο κ. Βούτσιτς, πρωτοβουλία που χαιρέτισε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό άεριο από τους αγωγούς.