13 Δεκεμβρίου 2019

Επεισοδιακή σύλληψη νεαρών στη Θεσσαλονίκη – Εμβόλισαν περιπολικά για να μην τους πιάσουν

Σύλληψη βγαλμένη από ταινία στην Μοναστηρίου. Τα ξημερώματα της Παρασκευής συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς εμβόλισαν τα οχήματα τους και στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε επιχείρηση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων συνέλαβαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 13 Δεκεμβρίου, στην περιοχή του Ευόσμου, έναν 21χρονο από το Κόσσοβο, και έναν 23χρονο και έναν 20χρονο από το Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη οδό Μοναστηρίου δε συμμορφώθηκαν σε σήματα ελέγχου των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το όχημα των δραστών, αρχικά προσέκρουσε σε τοιχίο, ενώ στη συνέχεια εμβόλισε τα υπηρεσιακά οχήματα, με πρόθεση να τραυματίσει τους αστυνομικούς, όποτε και αυτοί πυροβόλησαν στον κινητήρα και στα ελαστικά του αυτοκινήτου προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν.

Εν συνεχεία, το όχημα των δραστών ανέπτυξε ταχύτητα, κινούμενο προς την έξοδο της πόλης, πλην όμως ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Ευόσμου, μετά από πρόσκρουση σε είσοδο επιχείρησης, οπότε και συνελήφθησαν οι δράστες.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης.