Πρόκειται για βίντεο και αναφορές, “που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με περιστατικά ‘αστυνομικής βίας’”, αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπογραμμίζοντας πως η αποστολή τους στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, γίνεται “με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα”.
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.
Σημειώνεται πως οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 50 προσαγωγές -εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις- από την περιοχή της Αθήνας, σε 19 προσαγωγές -εκ των οποίων οι επτά συλλήψεις- από την Πάτρα και σε οκτώ προσαγωγές -από τις οποίες οι δύο έγιναν συλλήψεις- από τη Θεσσαλονίκη.