02 Δεκεμβρίου 2019

Φιάσκο! Οι εκπρόσωποι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ σνόμπαραν την επιτροπή Αυγενάκη μετά τα χθεσινά ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ στο «Καραϊσκάκης»

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από κοινή απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και της ΟΥΕΦΑ με τη ΦΙΦΑ. Πάει Γενεύη ο Αυγενάκης την άλλη εβδομάδα.

Σε φιάσκο οδηγήθηκε η πρώτη συνεδρίαση «Επιτροπής Καθοδήγησης» που έχει συσταθεί για τη βία, την ασφάλεια των γηπέδων και την ακεραιότητα των διοργανώσεων που δεν έγινε ποτέ, μετά τα όσα συνεβησαν στο "Καραϊσκάκης" στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας, αναβλήθηκε, όπως ειπώθηκε από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έπειτα από κοινή απόφαση με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, αν και όλα τα μέλη της Επιτροπής, μεταξύ των οποίων και οι πρόεδροι της ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ, Βαγγέλης Γραμμένος και Μηνάς Λυσάνδρου, είχαν πάει κανονικά στο υφυπουργείο Αθλητισμού και περίμεναν για περισσότερη από μισή ώρα μέχρι να ενημερωθούν για την αναβολή. Τελικά οι εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεν εμφανίστηκαν και ο Λ. Αυγενάκης αναγκάστηκε να αναβάλλει τη συνεδρίαση.

Η απόφαση των ξένων πάρθηκε μετά τα οσα έγιναν στο Ολυμπιακος - ΠΑΟΚ ενώ όπως διαρρέει το περιβάλλον του υπουργού η αναβολή αφορά και για «δηλώσεις εναντίον τον υφυπουργό». Όπως διευκρίνιζαν οι συνεργάτες του Λ. Αυγενάκη, προκειμένου να μετριάσουν την εικόνα του φιάσκο, η αναβολή οφείλεται στη στάση και των δύο ομάδων.

Όπως έγινε γνωστό, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στα γραφεία της ΦΙΦΑ στη Γενεύη.