12 Δεκεμβρίου 2019

Ηλεκτρονική ψηφοφορία στις συνελεύσεις των φοιτητών ζητά ο Κ. Κυρανάκης

Καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις των πανεπιστημίων ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με ερώτηση που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή και την απευθύνει στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων στα πανεπιστήμια βλέπουμε συχνά προσπάθειες να ληφθούν αποφάσεις με αντιδημοκρατικές μεθόδους», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ και επισημαίνει ότι «φοιτητές άλλων σχολών ή και άνθρωποι που δεν φοιτούν καν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λαμβάνουν παράνομα μέρος στις ψηφοφορίες, με συνέπεια σχολές να κλείνουν με κατάληψη και να χάνονται μαθήματα, χωρίς να έχει παρθεί ποτέ σχετική απόφαση από τους φοιτητές του πανεπιστημίου».

Λόγω των συχνών φαινομένων βίας, σημειώνει, εξάλλου, ο κ. Κυρανάκης, αρκετοί φοιτητές που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτές τις διαδικασίες, δεν το κάνουν γιατί φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητά τους.

«Αποτελεί κοινό στόχο η θωράκιση του αδιάβλητου των διαδικασιών και η αύξηση του αριθμού των φοιτητών που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και καλεί την υπουργό Παιδείας να ενημερώσει τη Βουλή εάν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ζητεί, επίσης να ενημερωθεί πώς θα διασφαλίζεται ότι οι πρυτανικές Αρχές θα εφαρμόσουν το μέτρο στην περίπτωση που τελικά καθιερωθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία.