11 Δεκεμβρίου 2019

Ενταση στη δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για τον βιασμό οδηγού ταξί -«Μαζέψου σίχαμα, απατεώνα, αλήτη»

«Αυτοί οι δύο θα έπρεπε να είναι φίλοι και όχι αντίδικοι. Ο ένας έσωσε την ζωή του άλλου». Αυτό κατέθεσε το απόγευμα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό οδηγού ταξί, ο γιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο οποίο είχαν πάει θύτης και θύμα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σημειώθηκε ένταση με άτομα από το περιβάλλον του ηθοποιού να φωνάζουν στο φερόμενο ως θύμα «άντε μαζέψου σίχαμα, απατεώνα, αλήτη».

Μάλιστα η η μητέρα του ηθοποιού ανέφερε πως ο γιος της είναι 13 μήνες άδικα στην φυλακή με την μητέρα του θύματος να καλεί την αστυνομία και να ζητεί προστασία.

Τι κατέθεσε ο γιατρός για τον ηθοποιό και τον οδηγό ταξί

Ο γιατρός με την έναρξη της κατάθεσής του, ανέφερε πως το επίμαχο βράδυ άκουσε κορναρίσματα και φωνές έξω από το νοσοκομείο και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Εκεί, όπως κατέθεσε, είδε τον οδηγό ταξί να φωνάζει «σώστε το παιδί θα σας σκοτώσω».

Ο γιατρός είπε πως ο ηθοποιός δεν είχε τις αισθήσεις του και τον έβαλαν σε φορείο όπου «ξαφνικά όμως ξύπνησε και μας έλεγε «αφήστε με, δεν θέλω καμία εξέταση». Παράλληλα, άκουγα και τις φωνές του ταξιτζή που φώναζε ότι δεν είναι καλά. Προσπαθούσαμε να βάλουμε στο φορείο τον ηθοποιό και ο κύριος με ταξί φώναζε «τι μου κάνανε οι αλήτες, θα σας σκοτώσω, τι μου βάλανε στον καφέ».

Ο μάρτυρας είπε πως ο οδηγός ταξί ήταν υπερδιεγερτικός, με αυξημένη επιθετικότητα και απειλούσε τον ηθοποιό φωνάζοντάς του «τι μου κάνατε ρε αλήτες;».

Μάλιστα όπως τόνισε ο μάρτυρας, «όλα αυτά ενώ στην αρχή φώναζε 'σώστε το παιδί'».

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο οδηγός ηρέμησε όταν έφτασε στο νοσοκομείο η Αστυνομία, ενώ όπως κατέθεσε «και οι δυο αρνήθηκαν να κάνουν εξετάσεις».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως ο οδηγός είχε εικόνα ανθρώπου με μεταπτώσεις. Κατέθεσε ακόμη ότι το ταξί μύριζε πολύ άσχημα και ότι όταν κοίταξε μέσα στο αυτοκίνητο, υπήρχε ένα ποτήρι με καφέ το οποίο φωτογράφησε. Επέδειξε μάλιστα τη σχετική φωτογραφία στο δικαστήριο λέγοντας πως «ο οδηγός ταξί, επανέλαβε πολλές φορές την φράση «τι μου ρίξατε μέσα στον καφέ».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο οδηγός του είπε κάποια στιγμή ότι τον βίασαν. Σύμφωνα με τον γιατρό «αν θέλεις να κάνεις κάτι σε κάποιον δεν του ρίχνεις υπερδεγιερτικό... Αυτοί οι δύο άνθρωποι, παρουσίαζαν εκείνο το βράδυ εντελώς διαφορετική εικόνα».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του ηθοποιού, ο μάρτυρας δεν είχε καταθέσει στην ανάκριση πως ο οδηγός του είπε πως τον είχαν βιάσει.

«Ήρθα να πω την αλήθεια, όσα έγιναν εκείνη τη στιγμή δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου» απάντησε ο μάρτυρας.

Ο κατηγορούμενος αιτήθηκε στο δικαστήριο την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης λόγω εορτών, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Η άρνηση του δικαστηρίου προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλούς από το ακροατήριο, που άρχισαν να κατηγορούν τους δικαστές για ομοφοβία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Ιανουαρίου.