02 Δεκεμβρίου 2019

Τα ψέματα του Νίκου Παππά στο βιογραφικό του«Πήξαμε στην αριστεία ή μου φαίνεται», σχολιάζει ειρωνικά ο Νίκος Παππάς σχετικά με διαφαινόμενη ανακρίβεια στο βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη. Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι περιέχει ψευδή στοιχεία το βιογραφικό του κ. Διαματάρη, σίγουρα όμως γνωρίζουμε ότι περιέχει το βιογραφικό του κ. Παππά! Για αυτό και προκαλεί εντύπωση η άνεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί άλλους για fake news, όταν ο ίδιος είναι ο πρώτος διδάξας…

Ο Νίκος Παππάς, στην επίσηµη ιστοσελίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενηµέρωσης, όσο ήταν υπουργός, έγραφε στο βιογραφικό του ότι «το 2008 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα Οικονοµικά της Κοινωνικής Ασφάλισης από το Strathclyde University στη Γλασκώβη».Όπως όμως έχουν αποκαλύψει τα Παραπολιτικά, η ηµεροµηνία απόκτησης του διδακτορικού διπλώµατος είναι ψευδής. «Ο Παππάς σπούδασε οικονοµικά στο Πανεπιστήµιο του Strathclyde και ολοκλήρωσε το διδακτορικό εκεί το 2013, έχοντας γράψει τη διατριβή του πάνω στο θέµα των µακροοικονοµικών συνεπειών της εκτιµώµενης πληθυσµιακής αλλαγής στην Ελλάδα», ανέφερε στις αρχές του 2018 το LSE στο εισαγωγικό σηµείωµα της διάλεξης που είχε δώσει τότε ο κ. Παππάς στο αγγλικό πανεπιστήμιο, που άθελά του τον «κάρφωσε» έτσι.

Το... µαρτυριάρικο London School of Economics αποκάλυψε έτσι τα «fake news» του ίδιου του κ. Παππά, ο οποίος τελείωσε το διδακτορικό του πέντε ολόκληρα χρόνια µετά την ηµεροµηνία που επίσηµα υποστηρίζει ότι έγινε αυτό. Ο 43χρονος σήµερα πολιτικός, βέβαια, ήθελε να δείξει ότι το 2008, όταν ορίστηκε διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε ήδη διδακτορικό και δεν το πήρε πέντε χρόνια αργότερα, όπως τελικά είναι η αλήθεια. Το διάστημα που υποτίθεται ότι ήταν στη Σκοτία και σπούδαζε, στην πραγματικότητα ήταν εδώ και ασχολιόταν με τα κομματικά του καθήκοντα.

«Πήξαμε στην αριστεία» τελικά κ. Παππά;